Bijwerkingen van poeder van de Acerola

June 21

Bijwerkingen van poeder van de Acerola

Acerola is een struik uit de familie van de Malpighia van planten en is ook bekend als Barbados cherry, West-Indische kers en wilde crapemyrtle. Het groeit in tropische gebieden wereldwijd, en haar kleine knalrood vruchten zijn zeer hoog vitamine C, die ongeveer 1.500 milligram per 100 milligram van fruit, met de groene vruchten mogelijk zelfs twee keer dat bedrag. Hoewel acerola een krachtige antioxidant is, vanwege het hoge vitamine C-gehalte heeft veel van de zelfde bijwerkingen die de vitamine doet.

Drugs- en Test interacties

Acerola kan leiden tot een vals negatief resultaat in ontlasting occulte bloedonderzoek als u het 47 tot en met 72 uur vóór een proef inslikken, volgens "The Essential kruid-Drug-vitamine interactie Guide" door George T. Grossberg. Acerola kan u ook een valse afname van een glucose-oxidase test zoals Clinistix geven als u meer dan 500 milligram van acerola-vitamine C voorafgaand aan de test inslikken. Het kan ook leiden tot een verhoging van de valse op een Cupri-sulfaat test zoals Clinitest.

Acerola kan ook communiceren met vele voorschriftdrugs, met name de geboortenbeperkingspillen en andere oestrogeen-bevattende geneesmiddelen, zodat u uw arts raadplegen moet alvorens acerola. Grossberg waarschuwt ook dat nemen van acerola terwijl op fluphenazine niveaus van het geneesmiddel in het bloed verminderen kan en het kan ook het verminderen van de anticoagulatie activiteit van warfarine.

Gastro-intestinale

Als u meer dan twee gram per dag van acerola te nemen, ondervinden u misselijkheid, diarree en buikkrampen, al zijn er enkele meldingen van dergelijke symptomen van zo weinig zoals één gram per dag. Volgens het verslag van de Purdue Universiteit tuinbouw Department op acerola artsen in Curacao gemeld dat kinderen vaak behandeling voor darmontstekingen en obstructie veroorzaakt vereisen door het eten van wild Barbados kersen. Als gevolg van de zure inhoud van acerola, kan Oesophagitis ook optreden als u acerola voor een langere periode van tijd gebruikt.

Hemolyse

Als u genoeg grote hoeveelheden acerola inslikken, kan de vitamine C-gehalte ijzer absorptie, wat leidt tot ijzer vergiftiging, die meestal een probleem is als je een zeldzame ijzer overbelasting stoornis, zoals Hemochromatose verbeteren. Hogere doseringen kunnen ook leiden tot hemolyse, een abnormale afbraak van rode bloedcellen in de bloedvaten leidt tot een vorm van bloedarmoede, hoewel dit wordt vooral gezien bij patiënten die een gelijktijdige glucose-6-fosfaat dehydrogenase deficiëntie hebben.

Nierstenen

Hoewel de relatie tussen hogere doses van een vitamine C product als acerola en de ontwikkeling van nierstenen controversieel is, vonden een studie in het Department of Food Science and Human Nutrition, Washington State University, dat 1000 mg ascorbinezuur tweemaal per dag urine oxalaat en Tiselius risico-Index voor calciumoxalaat nierstenen in 40 procent van de deelnemers verhoogde , zowel voor degenen die gevormd stenen en wie niet.

Zenuwstelsel

Sommige mensen hebben ervaren een migraine-hoofdpijn met dosissen zo hoog als 6 gram per dag, evenals andere zenuwstelsel bijwerkingen zoals duizeligheid, flauwte en vermoeidheid. Als u gevoelig voor migraine of duizeligheid, zou u moeten vermijden nemen grote doses van acerola.


gerelateerde artikelen