Wat zijn de functies van trypsine?

July 20

Wat zijn de functies van trypsine?

Voeding eiwitten moeten worden uitgesplitst in aminozuren die je lichaam voor weefsel groei, onderhoud en reparatie gebruikt. De huidige in Pancreassap trypsine is essentieel voor de efficiënte eiwit spijsvertering. Aandoeningen van de trypsine productie kunnen niet alleen hinderen assimilatieproces, ze kunnen schade aan de alvleesklier. Trypsine productie in weefsels dan de alvleesklier kan worden betrokken bij het proces van de kanker.

Vertering van eiwitten

Trypsine is een eiwit-verteren enzym aanwezig in pancreatic sappen uitgescheiden in je dunne darm tijdens een maaltijd. De alvleesklier scheidt trypsine als een inactief proenzyme trypsinogeen genoemd. Eenmaal in de darm, een enzym genaamd Enterokinase, die is afgescheiden van intestinale cellen, afsnijdt, een klein stukje trypsinogeen te produceren het enzym trypsine actief. Geactiveerde trypsine, op zijn beurt, helpt breken voedsel eiwitten. Het activeert ook andere trypsinogeen molecules, evenals andere eiwit-verterende enzymen uitgescheiden als omzetten met Pancreassap. Trypsine is daarom essentieel voor de normale functie van assimilatieproces die voedsel eiwitten in aminozuren voor absorptie omzetten.

Trypsine-remmers

Trypsine-remmers zijn verbindingen die kunnen binden strak aan trypsine en blokkeren van haar vermogens eiwit verteren. Een voorbeeld van natuurlijke voeding stoffen die een remmende werking trypsine activiteit zijn de Bowman-Birk-remmers gevonden in sojabonen en sommige andere peulvruchten en granen graan zaden. Eten van grote hoeveelheden levensmiddelen die actieve trypsine-remmers kan het verlagen van de voedingskwaliteit van het voedsel eiwitten. Koken voedsel grotendeels geïnactiveerd dieet trypsine-remmers, echter. De cellen in de alvleesklier produceren een ander soort trypsine-remmers die voortijdige activering van trypsine en andere eiwit-verterende enzymen blokkeert terwijl ze nog steeds in de alvleesklier. Hiermee voorkomt u dat uw alvleesklier zichzelf verteren.

Trypsine aandoeningen

Sommige mensen zijn geboren met mutaties in een stuk van het genetische materiaal dat codes voor de productie van de trypsinogeen in de alvleesklier. Deze zeldzame erfelijke aandoeningen kunnen veranderen trypsinogeen structuur en produceren een aandoening waarbij trypsinogeen activering aan trypsine niet langer goed geregeld is en weefsel trypsine-remmers niet langer correct werken. Gedeelten van de alvleesklier kunnen zichzelf verteren, wat leidt tot pancreatitis, of de ontsteking in de alvleesklier. Ongepast trypsine activering en ontsteking in de alvleesklier weefsel kan ook optreden met zware alcoholconsumptie of als een galsteen de secretoire ductus pancreaticus blokkeert. Pancreatitis is een ernstige aandoening die leiden tot kan onomkeerbare weefselschade en verlies van afscheidingen die nodig zijn voor normale assimilatieproces.

Trypsine en kanker

Kleine hoeveelheden trypsine kunnen worden gevonden in weefsels dan de alvleesklier, met inbegrip van andere organen van de spijsvertering, huid, nier, lever, hersenen en immuunsysteem cellen, waar het kan worden betrokken bij enkele normale cel processen. Hoewel hun exacte rol in het proces van de kanker onduidelijk is, kunnen trypsine en tumor-geassocieerde trypsine remmer worden geproduceerd op een hoog niveau in kanker weefsels. Bijvoorbeeld, verhoogde productie komt voor in een groot percentage van colorectale tumoren, volgens een rapport gepubliceerd in de editie van oktober 2003 van "Histologie en histopathologisch onderzoek." Verhoogde productie in kanker weefsel kan worden geassocieerd met slechte kanker prognose.


gerelateerde artikelen