Voordelen van eiwit supplementen

January 10

Voordelen van eiwit supplementen

Eiwit is een essentiële voedingsstof nodig op een dagelijkse basis door het menselijk lichaam. De Centers for Disease Control and Prevention van mening dat de meeste Amerikanen meer eiwitten consumeren dan ze nodig hebben om hun dagelijkse eisen te voldoen. Er zijn gelegenheden, zoals zwangerschap en in combinatie met bepaalde medische aandoeningen, dat extra stress op het lichaam hogere eiwit eisen veroorzaakt. Terwijl het verkrijgen van extra eiwit uit voedselbronnen ideaal is, kan occasioneel gebruik van eiwit supplementen noodzakelijk zijn.

Functies van eiwitten

Eiwit heeft een belangrijke rol in het lichaam, zoals het bouwen en herstellen van spieren en botten na tijden van stress of letsel. Deze tijden zijn krachtige activiteit wanneer spieren zijn beschadigd tijdens het extreme sporten, en met betrekking tot medische aandoeningen zoals chirurgie en dialyse. Georgetown University opleiden zijn studenten over het belang van eiwitten voor immune functie om het lichaam gezond te verzetten tegen de ziekte. Eiwit voorziet het lichaam met energie in de vorm van calorieën. Eiwit is ook samengesteld uit stikstof, essentieel voor alle levende wezens.

Wie heeft baat bij eiwit supplementen?

Hoewel supplement makers ernaar hun producten op de fitness-Gemeenschap streven, kunnen eiwit supplementen steun andere populaties zelfs meer. Het National Cancer Institute raadt eiwitrijk aanvullingen op kankerpatiënten die niet voldoende hoeveelheden eiwit na chirurgische ingrepen of ten gevolge van een slechte eetlust kunnen consumeren. De Merck Manual geriatrie plaatst de ouderen op risico voor eiwit tekortkomingen. Ouderen kunnen profiteren van een calorierijke, eiwitrijke aanvulling ter voorkoming van verlies van het gewicht en het verspillen van de spier, die tot verhoogde sterfte leiden kan. Een andere groep behoefte aan voldoende eiwitten is die individuen die maag hebben bypassoperatie. Duke Medicine raadt eiwit supplementen met ten minste 13 gram van eiwit en consumptie van eiwitrijk dranken in de weken onmiddellijk na de operatie.

Gezondheidsvoordelen van eiwit supplementen

Als je niet kunt voldoende hoeveelheden eiwit consumeren, kunnen een aanvulling zoals eiwit poeder een handige bron van voeding. Proteïne deficiëntie is gevaarlijk voor je algehele gezondheid en kan leiden tot verlies van spier massa, haaruitval, en een verzwakking van het immuunsysteem. De Amerikaanse vereniging van de nierpatiënten erkent dat veel dialysepatiënten kunnen niet hun eiwitrijk uit voedsel alleen, met name vanwege de problemen met smaak aan hun nierziekte gerelateerde behoeften. Zij bevelen dat het gebruik van eiwitten supplementen onder de algemene leiding van een geregistreerde diëtist te vervangen op de eiwitten verloren tijdens de dialyse en hun dagelijkse behoeften.

Fitness en voeding voordelen van eiwit supplementen

Kruidenieren en supermarkten voorraad hun planken met eiwitrijke producten tot doel low-carb dieet volgelingen. Het voordeel van de extra proteïne is het gevoel van verzadiging u ontvangt als uw lichaam werkt om te verteren, een groot voordeel voor iemand op zoek om gewicht te verliezen. Eiwit supplementen bieden ook een eenvoudige, voedzame maaltijd vervanger voor lijners.

Open elke fitness magazine in uw plaatselijke boekhandel en u ziet de populariteit van eiwit shakes en andere eiwit supplementen. Wanneer gebruikt correct en in combinatie met een gezond dieet, kunnen bodybuilders en sporters profiteren van eiwit bars tussen maaltijd om weefselschade door trainingen te herstellen. Science Daily meldt dat heel wat atleten niet begrijpen van de rol van eiwit en uiteindelijk overconsume, waarin wordt verklaard dat meer dan 80 procent voldoende eiwitten uit maaltijden hebben verbruikt. Atleten moeten overleggen met een sport voeding professional om te bepalen hoeveel proteïne die ze nodig hebben.

Andere overwegingen

Geregistreerde diëtist Molly Kimball rapporteert aan ABC News dat eiwit poeders een goede keuze kunnen wanneer nodig omdat zij worden gemakkelijk verteerd en "gemakkelijk geabsorbeerd." Ze geeft aan dat consumptie van hoog-eiwit supplementen op bepaalde tijdstippen tijdens de dag, zoals voor het slapengaan, voor beste effect gebeuren moet. Aan de andere kant, de American Council on oefening notities verbruiken extra eiwit leidt niet direct tot extra spier maar kan leiden tot gewichtstoename in de vorm van vet. Eiwit bevat calorieën en die calorieën kunnen snel oplopen, gezien de hoge bedragen van proteïne gevonden in supplementen. Nemen in extra calorieën kan veroorzaken toegevoegd inch in plaatsen niet vleiend voor bodybuilders. Eiwit supplementen hebben een plek in het dieet van een persoon met proteïne deficiëntie en onschatbaar kunnen zijn als de noodzaak er is.


gerelateerde artikelen