Zijn bevroren bosbessen gezond?

January 1

Zijn bevroren bosbessen gezond?

Het gemak van bevroren bosbessen kunt u genieten van de antioxidant-rijke vruchten een tijd van het jaar. Bevroren bessen zijn minder waarschijnlijk te verwennen en zijn vaak minder duur dan verse. Gebruik bevroren bosbessen in granen, havermout, muffins, taarten of pannenkoeken. Bevroren bosbessen maken een gezonde toevoeging aan een dieet, vooral als u ongezoete versies kiest.

Gewichtscontrole

Een kopje ongezoete bevroren bosbessen, gewicht 155 g, bevat slechts 79 calorieën per kopje en 1 g vet. Ongezoete bevroren bosbessen in plaats van hogere-calorie voedsel eten, kan zoals chips of snoep, helpen voorkomen van gewichtstoename en zelfs helpen u gewicht verliezen. Bent u probeert te verminderen uw calorie-inname, verlagen uw portie grootte van granen in de ochtend en vul de rest van je kom met ongezoete bevroren bosbessen, of bovenste volkoren pannenkoeken of yoghurt met ontdooide bevroren bosbessen in plaats van stroop of honing.

Nutriënten

Een kopje ongezoete bevroren bosbessen, gewicht 155 g, biedt meer dan 30 procent van de aanbevolen dieet hoeveelheid voor vitamine K, essentieel voor de bloedstolling. Deze dienst biedt ook 6% van de ADH voor vitamine C, 5 procent voor vitamine B6 en 11 procent voor het trace minerale mangaan. Een portie 155-g ongezoete bevroren bosbessen ook voorziet 2 procent van de RDA ijzer, magnesium, kalium en fosfor. Ongezoete bevroren bosbessen zijn ook een bron van vezels. De 4 g in 155 g ongezoete bevroren bosbessen kan helpen houden uw spijsvertering regelmatige en bescherming van de gezondheid van de dikke darm. Bevroren bosbessen bieden ook een hoge concentratie van antioxidanten per portie, ziekte te bestrijden

Suiker zorgen

Terwijl de gezoete bevroren bosbessen aanbieden nog de vezels, vitamines en mineralen van vers, bevatten ze 45 meer calorieën per portie dan ongezoete bevroren bosbessen. Gezoete bevroren bosbessen bevatten maximaal 11 gram toegevoegde suikers per 155 g – bijna 4 theelepels. De American Heart Association adviseert dagelijkse inname van toegevoegde suikers te houden tot minder dan 6 tsp. per dag voor vrouwen en 9 tsp. per dag voor mannen.

Overwegingen

Bosbessen staan als een van de "Dirty Dozen" door de Environmental Working Group, of EWG. Deze 12 groenten en fruit hebben de neiging om te laten zien van de hoogste residuen van bestrijdingsmiddelen. De EWG wordt aanbevolen dat u biologische versies om uw verbruik van bestrijdingsmiddelen verminderen met 80 procent aanschaffen. Bevroren bosbessen hebben minder dan de helft van de huidige insecticiden op verse bessen, meldt Dr. Walter Crinnion in een kwestie van "The Huffington Post" van 3 juni 2010. Als pesticiden nog steeds een probleem voor u, overwegen biologische bevroren bosbessen.


gerelateerde artikelen