Oefeningen ter verbetering van de Patellaire femur Malalignment

January 13

Wanneer je buigen en strekken van de knie, wordt uw knieschijf verondersteld te bewegen soepel langs een groef in het onderste deel van uw bovenbeensbot, ook bekend als de distale femur. Als de botten in je benen niet correct zijn uitgelijnd, echter, wordt het verkeer van uw knieschijf of patella--beïnvloed, die pijnlijk kunnen zijn. Malalignment moet soms operatief behandeld worden, maar je zou kunnen om te voorkomen dat een bewerking door versterking van de spieren in je benen.

Oefeningen voor de Quadriceps

Je quadriceps zijn de spieren die houden van uw knieschijf in lijn, zodat zwakke bovenbeenspieren kunnen verhogen uw kans op het ontwikkelen van Patellaire femur malalignment. Lunges en been persen zal voortbouwen uw quads te helpen houden je knieschijven op het juiste spoor. Squats kunnen nuttig zijn voor het bouwen van sterke bovenbeenspieren, ook, maar het is best niet te overbelasten uw knieën met een heleboel gewicht als je pijn van Patellaire femur malalignment ervaart. Gebruik licht van gewicht en verhogen uw herhalingen, maximaal 12 tot 15, om te bouwen van quad kracht door het uitvoeren van squats en hack squats.

Isometrische oefeningen

Isometrische oefeningen die gebruikmaken van de onbeweeglijke weerstand van de vloer of een muur zijn effectief voor het opbouwen van spieren ter ondersteuning van uw knie, stabiliseren van uw knieschijf en op zijn plaats te houden. Een isometrische quad oefening wordt uitgevoerd door het plaatsen van een opgerolde handdoek onder één knie als je zitten of met je benen uitgebreid liggen. Druk naar beneden op de handdoek met de achterkant van uw knie, aanscherping van de quadriceps, als u dat doet. Houd deze gespannen positie voor een telling van 10, dan relaxen voor vijf tot 10 seconden en herhaal voor acht tot 12 herhalingen, voltooiing van een totaal van drie sets. Een ander nuttig quad-versterking isometrische oefening is de wall squat. Één versie van deze oefening aanbevolen door Idaho fysiotherapie assistent Rebecca Peterson begint met staande over een voet van een muur met je rug, dan leunt terug, zodat de muur steunt jullie nog meer. Schuif je rug onderaan de muur als je buig je knieën in een hoek van 30 graden, een ondiepe kraakpand binnenkomen. Zet een voetbal tussen je knieën en knijpen, houden de squeeze voor 10 seconden, dan vrijgeven voor vijf tot 10 seconden voordat herhaald. Drie sets van acht tot 12 herhalingen uit te voeren.

Adressering Glute zwakte

Zwakke bilspieren kunt toevoegen aan patella problemen, zodat uw achterkant versterking kan helpen voorkomen dat uw knieschijf uitgelijnd. Squats met minimale gewicht krijgt uw bilspieren een training, net als step-ups. Een ander nuttig glute oefening door te liegen zijde naar beneden op de vloer, je armen gebogen met je handen onder je borst uit te voeren. Hef een been zo ver als je kunt, aanscherping van uw bilspieren als je lift. Houd bij de bovenkant van de oefening voor een telling van 10, dan ontspannen terug naar de uitgangspositie in een gecontroleerde afdaling. Onmiddellijk tillen van het andere been en houd voor een telling van 10, de terugkeer naar de startpositie en blijven afwisselend tillen je benen voor acht tot 12 herhalingen op elk been. Uitvoeren drie sets van deze oefening, rusten voor ongeveer 30 seconden tussen de sets.

Belang van stukken

Stukken zijn belangrijk voor een oefeningsregime, maar ze zijn vooral belangrijk als u oefeningen uitvoert ter verbetering van de Patellaire femur malalignment. Dat komt omdat de gespannen spieren en pezen kunnen bijdragen tot de onjuiste uitlijning van uw knieschijf, zodat de verbetering van de flexibiliteit is essentieel. Gunstige stukken omvatten de rek van de hamstring, abductor en adductor rek, quad stukken en stukken voor uw kalveren, samen met de tractus iliotibialis band rekt en hip rotator strekt zich uit.


gerelateerde artikelen