Wat gebeurt er wanneer u kan niet hoge bloeddruk bij ouderen verlaagt?

May 3

Wat gebeurt er wanneer u kan niet hoge bloeddruk bij ouderen verlaagt?

Bij een volwassene geeft 140 of hoger voor het eerste getal in een bloeddruk lezen of 90 of hoger voor het tweede getal hypertensie of hoge bloeddruk. Gegevens uit de Framingham Heart Study blijkt dat 85 procent van de mensen die normaal bloed hebben druk op 55-jarige leeftijd gaan om hypertensie ontwikkelen naarmate ze ouder. Tot voor kort was er geen consensus dat hypertensie bij bejaarden moet worden behandeld, aangezien men geloofde hogere bloeddruk was een normaal gevolg van veroudering. Volgens een overzicht 2010 in "Vasculaire gezondheid en risicobeheer" is het nu duidelijk dat oudere mensen het risico voor ernstige gezondheidsproblemen lopen als hun bloeddruk wordt niet gecontroleerd.

Hart schade

Je hart is een spier pomp waarvan werklast wordt verhoogd wanneer je bloeddruk stijgt. Als u kan leeftijd, de kransslagaders die het leveren van bloed en zuurstof naar de hartspier worden verkleind door atherosclerose, een aandoening waarbij de slagaders een ophoping van vet en cholesterol hebben. Dit beperkt hun vermogen om genoeg bloed leveren aan een overwerkte hart. De muur van uw hart verdikt en de kamers te vergroten wanneer je bloeddruk is chronisch verhoogd. Bijgevolg, oudere mensen met ongecontroleerde hypertensie zijn verhoogde risico op hartaanvallen, congestief hartfalen en abnormale ritmes, zoals boezemfibrilleren.

Hersenletsel

Volgens een studie gepubliceerd in de februari 2013 nummer van "PLoS One", schadelijk hoge bloeddruk is voor de kleine slagaders in de hersenen van oudere mensen, waardoor hun risico voor dementie, gait problemen, urine-incontinentie en vertigo. Hypertensie is ook een bekende risicofactor voor streek, zowel in jongere en oudere populaties. De onlangs voltooide hypertensie in de zeer ouderen Trial (HYVET) aangetoond dat behandeling van hypertensie bij bejaarden hun risico voor een beroerte met 30 procent vermindert.

Nierfalen

Uw nieren kunnen gewond raken door ongecontroleerde hypertensie, ook. In feite, is nierschade een van de meest voorkomende complicaties van ongecontroleerde hoge bloeddruk. Atherosclerose schaadt vaak bloedtoevoer naar de nieren van oudere personen, waardoor ze bijzonder vatbaar voor hypertensieve nefropathie, een aandoening gekenmerkt door progressieve nier littekens en mislukking. Behandeling van hoge bloeddruk bij ouderen is van essentieel belang om te voorkomen of vertragen de progressie van chronische nierziekte.

Geïndividualiseerde behandeling

Artsen beschouwen niet langer hypertensie een normale en onvermijdelijk gevolg van veroudering. In feite, het wordt steeds duidelijker dat het niet behandelen van hoge bloeddruk bij ouderen zou zeer kostbaar, zowel op basis van individuele en maatschappelijke. Echter kan overdreven agressieve behandeling van hoge bloeddruk bij ouderen neerzetten hun druk te laag en verhogen hun risico voor falls, hartaanvallen of beroertes. Behandeling van hypertensie moet daarom worden afgestemd op ieders behoeften.

Resistente hypertensie

Volgens de 1999-2004 nationale gezondheid en voeding onderzoek enquête, ongeveer 60 procent van de 65 miljoen Amerikanen met hypertensie niet hun bloeddruk onder controle hebben, en veel van deze mensen zijn ouderen. Echter, slechts eenderde aan de helft van deze mensen hebben echt resistente hypertensie, wat betekent dat ze niet bereiken hun "doel" bloeddruk ondanks het feit dat op drie of meer medicijnen. Meeste gevallen van slecht gecontroleerde hypertensie ontstaan door het niet-nemen van medicatie zoals voorgeschreven of levensstijl factoren--zoals obesitas, consumptie van teveel zout, alcohol of onvoldoende beweging.

Hebt u werkelijk resistente hypertensie, kan uw arts schakelen uw medicijnen of verhogen van de dosering van de medicijnen die u al neemt. U kan worden gericht aan het nemen van een over-the-counter drugs, zoals aspirine of ibuprofen.

Uw arts kan u voor onderzoeken verder voor tekenen van een als-nog gediagnosticeerd medische aandoening, zoals Obstructieve Slaap Apneu, nierziekte of overproductie van aldosteron uit uw bijnieren.

In de meerderheid van de mensen met resistente hypertensie, een onderliggende oorzaak kan worden geïdentificeerd en hun bloeddruk kan uiteindelijk worden gecontroleerd.


gerelateerde artikelen