Het toepassen van de gezondheid-overtuiging Model voor oefening om controle Stress & afvallen

May 28

Het toepassen van de gezondheid-overtuiging Model voor oefening om controle Stress & afvallen

Zowel stress en een sedentaire levensstijl kunnen worden gekoppeld aan een hoger risico van overgewicht. Terwijl je dat oefening begrijpen kan kan help u gewicht verliezen, uw waargenomen ideeën en gevoelens over het onderwerp van uw gezondheid kan worden voorkomen dat u nemen actie of medische hulp te zoeken. Door gebruik te maken van de gezondheid geloof model, een concept dat uw waarnemingen met betrekking tot uw gezondheid beoordeelt, zult u beter begrijpen wat kunnen worden houden je terug uit te oefenen meer te verminderen uw stressniveau en blijvend gewichtsverlies te bereiken.

Stap 1

Interview van uw familieleden en kijken uit over jouw medische dossier te beoordelen uw gevoeligheid. Uw waargenomen gevoeligheid betekent inzicht uw houding ten aanzien van hoe waarschijnlijk u moet worden benadrukt en overgewicht. Als je ouders leed aan gewicht problemen, kan je weet dat je gevoeliger voor dezelfde problemen. Dit kan invloed hebben op uw waarschijnlijkheid van het zoeken naar medische hulp.

Stap 2

Beoordelen van de ernst van uw probleem. Periodiek wordt gewezen op het werk is normaal; niet is elke dag op het punt van dysfunctie wordt benadrukt. Probeer uw stressniveau op een schaal van 1 tot 10 rating. Als uw stress-nummer hoog is, moet u wellicht te nemen maatregelen ter vermindering van stress voor een gezonder resultaat.

Stap 3

Beoordelen van de dingen die belemmeringen voor uw uitoefening voor gewicht verlies en stress relief. U weet dat oefening maakt u zich beter voelt, maar bepaalde levensstijl keuzes en plichten kunnen in de weg. Geld, planning en verantwoordelijkheden kon verhinderen u wordt passen en begrip van deze belemmeringen, kunt u vormen een plan om ze te overwinnen.

Stap 4

Schrijven van een lijst van de voordelen naar een lager niveau en lagere gewicht benadrukken. Een uitgebreide lijst van voordelen en doelstellingen kan helpen motiveren u actie moet ondernemen. Uitoefenen op een dagelijkse basis kan helpen verlichten stress, verheffen uw stemming, beperk uw risico voor gewicht-gerelateerde ziekten en krimpen van uw taille. Post de lijst ergens ziet u het voor snelle motivatie als uw vastberadenheid uitloopt.

Stap 5

Stel doelen en post borden rond uw huis, de werkplek en zelfs uw auto zelf oproep tot actie en herinner jezelf vast te houden aan uw plan. Of u de toezegging om de fiets om te werken op een dagelijkse basis of ga naar de sportschool voor 30 minuten per dag hebt gemaakt, moet u herinneringen en motivatie wanneer je moe bent of een drukke agenda voorkomt u uit te oefenen dat. Altijd een lijst van alternatieve methoden van oefening bij de hand. Terwijl u niet kundig hoofd naar de sportschool elke dag zitten mei, kunt u de oefening integreren in uw dagelijkse routine door een afstand van uw bestemming te parkeren en het nemen van de trap in plaats van liften.

Stap 6

Machtigen zelf door de overname van uw gezondheid. Plan regelmatige check-ups met uw arts om te bespreken uw gezondheid en huur DVD's uit de bibliotheek voor meer informatie over de verschillende soorten van de oefening. Het laatste concept van het model van de overtuiging gezondheid is zelf werkzaamheid. Dat betekent dat je zelf-efficiënt genoeg om de juiste keuzes maken en blijven werken totdat u uw doelen te bereiken en de vruchten van een betere gezondheid.


gerelateerde artikelen