Medicatie voor problemen met de spijsvertering

January 27

Uw spijsvertering is samengesteld uit uw slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, dikke darm en endeldarm. Het is een essentieel onderdeel nodig om te verteren het voedsel dat u consumeren. In sommige gevallen kan u bepaalde problemen met de spijsvertering, zoals maagzweren en colitis ulcerosa ontwikkelen. Uitingen van maagzweren omvatten brandend maagzuur en maag pijn, terwijl de uitingen van colitis ulcerosa omvatten maagpijn, persistente bloederige ontlasting en koorts. Specifieke medicijnen zijn beschikbaar voor de behandeling van problemen met de spijsvertering.

Famotidine

Famotidine is een medicijn gebruikt voor de behandeling van maagzweren, gastro-oesofageale refluxziekte (zure terugvloeiing of GERD) en syndroom van Zollinger-Ellison, een ziekte die wordt gekenmerkt door gastro-intestinale tumoren en maagzweren. Volgens «««Drugs.com is famotidine een histamine-2 receptor blocker. Normaal, bindt histamine aan de receptoren op uw maag voor het opwekken van de zuurproductie van de maag. Famotidine voorkomt dit echter voorkomen als het blokken de histamine-receptor bindende-site. Famotidine van bijwerkingen zijn misselijkheid, diarree, braken, duizeligheid, hoofdpijn en spier krampen. Het kan ook leiden tot een beukende hartslag, gevoelloosheid en beslagleggingen. Famotidine is beschikbaar als een kauwtabletten tablet of vloeistof. Doorgaans neemt u dit medicijn voor maximaal acht weken.

Sucralfate

Sucralfate is een medicijn gebruikt voor de behandeling van colitis ulcerosa, een soort ontstekingsdarmziekte. Volgens DailyMed, wordt sucralfate ook gebruikt voor de behandeling van intestinale (duodenale) ulcera. De inhoud ervan letterlijk binden aan de Ulcus en beschermen als tegen verdere maag zuur schade. Sucralfate de bijwerkingen zijn jeuk, een huiduitslag, duizeligheid, slaapproblemen en een hoofdpijn. Meestal neem je 1 g sucralfate viermaal per dag.

Mesalamine

Mesalamine, is zoals sucralfate, een medicijn gebruikt voor de behandeling van de symptomen van colitis ulcerosa. Het kan ook behandelen proctitis (rectale ontsteking) en proctosigmoiditis (rectaal en intestinale ontsteking). Volgens «««Drugs.com, mesalamine verandert de stoffen in je lichaam die induceren van ontsteking, diarree en weefsel schade. De bijwerkingen zijn een zere keel, misselijkheid, braken, vermoeidheid, duizeligheid en een huiduitslag. Mesalamine is beschikbaar als een capsule of uitgebreid-release tablet.


gerelateerde artikelen