Echinacea & Goldenseal dosering voor verkoudheid

January 29

Echinacea & Goldenseal dosering voor verkoudheid

Echinacea en goldenseal zijn kruidengeneesmiddelen soms gebruikt voor het bestrijden van verkoudheid. Echinacea kan verbeteren van immuunsysteem en verminderen van de symptomen en duur van verkoudheid, en goldenseal kan helpen onderdrukken van slijm. Echter is bewijs voorlopig en tegenstrijdig met betrekking tot de voordelen van het gebruik van deze kruiden voor de behandeling van verkoudheid.

Echinacea dosering

Klinisch getest echinacea in capsule vorm voor vijf tot zeven dagen in hoeveelheden tussen 500 mg en 1000 mg drie keer per dag genomen. U kunt ook het nemen van echinacea extract voor maximaal zes maanden met behulp van een dosis van 300 mg tot 800 mg twee keer per dag genomen. Dit zijn de doses voor volwassenen; mogelijke echinacea gebruik te bespreken met uw kind arts om te bepalen van de juiste dosis en of gebruik wordt aanbevolen omdat sommige kinderen een uitslag krijgen bij het nemen van echinacea.

Goldenseal dosering

Goldenseal wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen. De aanbevolen dosis voor volwassenen is 500 mg tot 1.000 mg in capsule vorm of 30 mg tot 120 mg van gestandaardiseerde extract tot drie keer per dag genomen. U kunt ook één capsule goldenseal poeder gemengd met een kopje warm water en 1/4 tsp. zout te maken een mondwater om te helpen met een zere keel, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Bijwerkingen

Bijwerkingen van echinacea gebruik zijn niet gebruikelijk, maar kan ook huiduitslag, hoofdpijn, keelpijn, maagklachten, misselijkheid, spierpijn, duizeligheid en slaperigheid. Echter, sommige mensen ervaren allergische reacties op dit kruid. Goldenseal bijwerkingen zijn depressie, angst, misselijkheid, aanvallen, braken en verlamming, maar deze zelden voorkomen tenzij mensen maken gebruik van hoge doses van goldenseal. Goldenseal kan maken je gevoeliger voor zonlicht.

Veiligheid

Zwangere vrouwen, mensen met een lever transplantatie en mensen allergisch voor ragweed, Tagetes, chrysanten en madeliefjes moet voorkomen echinacea. Vermijden goldenseal als u zwanger bent of borstvoeding geeft, en je moet niet dit kruid geven aan baby's of jonge kinderen. Neem contact op met uw arts alvorens goldenseal hebt u lever of hartproblemen of hoge bloeddruk. Goldenseal kan interageren met bloed verdunners en tetracycline.


gerelateerde artikelen