Wat soort van de zalm Is de gezondste te eten?

January 21

Wat soort van de zalm Is de gezondste te eten?

Zalm behoort tot de top vijf geconsumeerde vissoorten in de Verenigde Staten. De zalm steak is een veelzijdig koken ingrediënt. Het mild zoete, roze vlees opstaat goed te grillen, snikheet pan schroeiende. Rauwe zalm is populair bij de sushi liefhebbers, en de meer verfijnde menigte geniet aangebraden met een zijde van gegrilde venkel lamp. Zalm zwemt hoofdzakelijk in de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan. Het hoopt zich op enkele zware metalen in de levensduur. Het kwik-niveau, is volgens de Natural Resources Defense Council, minder dan 0.09 delen per miljoen, op het laagste eind van de zware metalen schaal te brengen. Zalm consumptie is doordrenkt van kwesties met betrekking tot de veiligheid van vissen en landbouwmethoden. De factoren die bepalen welk zalm type is de gezondste zijn diep verbonden met deze kwesties.

Atlantische gekweekte zalm

Bijna alle zalm afkomstig uit de Atlantische Oceaan is gekweekt. Gekweekte vis zwemmen in een gedefinieerde ruimte waar ze eiwit pellets eten. Sommige visserij beheren antibiotica en voedsel kleuren aan gekweekte zalm donkerder van hun vlees te versterken hun weerstand tegen ziekteverwekkers. Deze maatregelen toevoegen van calorieën, vet en ongewenste chemische stoffen om hun samenstelling. Landbouwpraktijken vervuilen ook de oceaan met schadelijke chemicaliën.

Wilde Alaska zalm

Wilde Alaska zalm is de gezondste zalm beschikbaar. De veilige gereglementeerde visserijpraktijken gebruikt voor het vastleggen van de zalm en de wilde, natuurlijke voeding die ze verbruiken, waardoor zij gezond voor het gehemelte en het milieu. De inhoud van het calorie en vet in wilde zalm is lager in vergelijking met gekweekte zalm. Het Environmental Defense Fund raadt aan kinderen jonger dan 6 jaar eten drie porties of minder per maand omdat hoewel de vis een lager niveau van contaminanten algemene bevat, wilde zalm gematigde niveaus van PCB's bevat.

Zalm in blik

Zalm in blik is een optie voor mensen die liever met het eten van zalm in de winter, het buiten het seizoen voor wilde Alaska zalm. De ingeblikte verscheidenheid komt met of zonder botten en huid. De botten toevoegen mineralen en milieuorganisaties ontmoedigen vaak nuttigen van de huid, omdat de vette samenstelling chemische contaminanten trekt.

Voedingswaarde

De primaire nutriënten zalm bevat bevatten mineralen, vitamine D en omega-3 vetzuren. Een 3-ounce portie van verschillende typen van zalm bieden de volgende voedingsstoffen: Ingeblikte zalm biedt 465 internationale eenheden vitamine D, 116 procent van de dagelijkse waarde van 400 IU en 5.1 gram vet of 8 procent van de 65 gram Food en Drug Administration dagwaarde; een 3-ounce wilde zalmfilet levert 383 IU vitamine d, of 96 procent van de dagelijkse waarde en 3.7 gram vet, of 6 procent van de 65 gram dagwaarde; en een gekweekte zalm filet biedt 10.5 gram vet, of 16 procent van de dagelijkse waarde van 65 gram. De USDA de vitamine D-waarde van de nutriënt Data laboratorium website uitgesloten.


gerelateerde artikelen