Hoe kan u helpen een kind academisch met expressieve ontvankelijk Disorder

October 5

Hoe kan u helpen een kind academisch met expressieve ontvankelijk Disorder

Kinderen met expressieve/receptieve taal stoornis gezicht een aantal academische uitdagingen in de klas. Volgens de National Institute of Health, ongeveer 1 op de 20 kinderen worstelen met een soort taal stoornis. Expressieve/ontvankelijk taalstoornissen zijn over het algemeen niet geassocieerd met een onderliggende cognitieve stoornis. Kinderen worstelen met hen meestal doen niet "catch-up" om hun meestal ontwikkelende leeftijdsgenoten. In plaats daarvan, kinderen leren omgaan met de uitdagingen van hun verwerking en leren in een meer unieke en persoonlijke stijl. Echter omdat taal is van fundamenteel belang is voor de meeste academische taken, moeite kinderen met deze stoornis vaak hebben in de klas totdat ze voldoende copingvaardigheden hebben ontwikkeld.

Dingen om te zoeken

Kinderen met taalstoornissen niet geassocieerd met een onderliggende cognitieve stoornis zijn zo geschikt voor het begrip van de concepten gepresenteerd in de klas als hun meestal ontwikkelende leeftijdsgenoten zijn. Echter, zij missen de taalvaardigheden te organiseren, toegang tot deze concepten toepassen. In de klas wanorde kinderen met expressieve/ontvankelijk vaak strijd met volgende richtingen, verhalen vertellen, complexe vragen te beantwoorden, het leren van nieuwe woorden, grammatica en abstracte taal taken. Niet alle van deze vaardigheden zijn even uitdagende voor alle kinderen die worstelen met deze aandoening. Sommige kinderen zijn gefrustreerd door extra, minder verwachte taken. Kijk voor het onderdeel taal in zwakke academische gebieden en bouwen die vaardigheid om te maximaliseren groei in gerichte gebieden.

Expressieve tekort strategieën

Werken met uw kind leraar en spraak-taal patholoog te identificeren haar sterke en zwakke punten. Help haar deze sterke punten aan te passen voor haar onderliggende uitdagingen van de taal gebruiken. Bijvoorbeeld, als uw kind worstelt met haar gedachten en ideeën te organiseren en een visuele leerder, probeer begrip kaarten en grafieken te helpen haar toegang van het curriculum. Abstract en gedecontextualiseerd taal taken kunnen worden vooral een uitdaging. Extra tijd besteden aan deze taken en help je kind focus op wat eigenlijk wordt gezegd of aangevraagd. Vraag haar om te visualiseren zelf uitvoeren van de taak wordt besproken of trekken van de stappen in een complex probleem.

Receptieve tekort strategieën

Een kind met receptieve taalverwerking problemen wellicht moeite na richtingen, leidt tot een label van slecht gedrag en/of onoplettendheid. Onoplettendheid is echter steeds vaker een functie van haar stoornis dan een probleem waar gedrag. Experimenteer met verschillende manieren om te helpen haar aanwijzingen te volgen en te begrijpen wat er van haar wordt verwacht. Bijvoorbeeld kunnen expliciete Routebeschrijving helpen, zolang ze duidelijk de verwachting bij elke stap in detail. Verwerking taalproblemen maken het vaak moeilijk te begrijpen van de abstracte taal en complexe zinsstructuur, zodat instructies concrete stappen geschreven in eenvoudige zinnen dient. Als uw kind niet nog goed lezen is, vervangen door sequentiële afgebeeld instructies.

Vertrouwen

Een kind worstelt met expressieve/receptieve taal stoornis kan voelen "dom" en gebrek aan zowel academische als sociale vertrouwen als gevolg. Help uw kind begrijpen dat ze anders leert, maar dat ze kan leren. Werken met haar te versterken dingen ze weet hoe te doen en helpen haar dat kennis toepassen op nieuwe situaties. Bijvoorbeeld, als ze een strategie die werkt om te leren van new mathvaardigheden heeft helpen haar dat het vermogen om het analyseren van informatie in andere onderwerpen van toepassing. Benadruk dat werken rond taal verwerking uitdagingen is zeer persoonlijk en uw kind haar sterke punten gebruiken kan voor het ontwikkelen van een geïndividualiseerde leerstijl die voor haar werkt.


gerelateerde artikelen