Verteringsenzymen therapie voor Prikkelbare darmsyndroom

May 11

Verteringsenzymen therapie voor Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom, of IBS, is een aandoening die invloed op de spijsvertering. Mensen met de stoornis ervaren pijn, spierkrampen en onregelmatige stoelgang die gerelateerd zijn aan stress, voeding en beweging door het spijsverteringskanaal. Het idee van het gebruik van spijsverteringsenzymen te houden het spijsverteringsstelsel bewegen soepel maakt logische zin en voorbereidende studies wijzen op enkele positieve resultaten. Echter, moet u altijd overleggen met een arts voordat u begint met een therapeutische regime.

Spijsverterings Enzymen

Spijsverterings Enzymen zijn eiwitten gevonden in het lichaam die helpen bevorderen van chemische veranderingen, die helpt bij de afbraak van voedsel in het spijsverteringsstelsel. Er zijn drie soorten spijsverteringsenzymen: lipsases verteren vet, Proteolytische enzymen verteren proteïne en amylasen koolhydraten verteren. Alle drie soorten enzymen worden meestal in een keer genomen. Pancreatine is een supplement dat alle drie bevat en wordt vaak gegeven als verteringsenzymen therapie.

Behandeling met spijsverteringsenzymen

Het belangrijkste gebruik van spijsverteringsenzymen is in de behandeling van de alvleesklier insufficiëntie, helpen om pijn te verminderen voor diegenen met pancreatitis. Zij kunnen ook nuttig bij de behandeling van indigestie door hulp bij de vertering van vetten, wat leidt tot een afname van de gas- en opgeblazen gevoel. Er is enig bewijs dat spijsverteringsenzymen ook nuttig zijn bij de behandeling van coeliakie wanneer in paren gerangschikt met een gluten-vrij dieet, maar alleen in de beginfase van de behandeling, volgens de Universiteit van Michigan Health System. Spijsverterings Enzymen kunnen ook nuttig zijn in de behandeling van voedselallergie of gevoeligheden, bacteriegroei in de dunne darm, en verbetering van de nutriënten malabsorptie in de ziekte van Crohn; op dit moment is het onderzoek bewijsmateriaal echter nog minimaal.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom is een aandoening van het darmkanaal. Personen met IBS ervaren vaak aanzienlijke pijn en spier krampen in hun buik, gas, opgeblazen gevoel en onregelmatige stoelgang, zoals obstipatie of diarree. Symptomen zijn vaak verergerd door eten grote maaltijden, het nemen van bepaalde medicijnen, stress, en het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen zoals cafeïne, alcohol, tarwe en melkproducten. Behandeling van de aandoening heeft de neiging zich te richten op bepaalde symptomen, zoals laxeermiddelen voor constipatie of medicatie voor diarree. Antispasmodic drugs kunnen ook worden voorgeschreven om te helpen controle pijn en spasmen. Echter elk individu reageert anders en wellicht een regime van de medicatie die zijn toegesneden op hun specifieke symptoom-presentatie.

IBS en spijsverteringsenzymen

Gebaseerd op bewijs van hun werkzaamheid met andere intestinale voorwaarden, kunnen spijsverteringsenzymen zinvol zijn in het behandelen van IBS. Een studie gepubliceerd in 1999 in het tijdschrift "Spijsvertering ziekten en Wetenschappen" gevonden dat nemen van Proteolytische enzymen na van een hoge vet maaltijd geleid tot verminderde gas, opgeblazen gevoel en volheid, hetgeen wijst op mogelijke voordelen gebruiken met IBS patiënten. Een studie gepubliceerd in 2011 in de "Europese Review voor medische en farmacologische wetenschappen" onderzocht IBS patiënten die een combinatie van spijsverteringsenzymen, inositol en bèta-glucan. Zij aangetoond dat significante symptoom verbetering over de placebo-groep, met minder gas, opgeblazen gevoel en buikpijn. Deze bevindingen stellen voor potentiële nut van verteringsenzymen therapie voor mensen met IBS; meer onderzoek is echter nodig. U moet ze voorzichtig gebruiken na overleg met een arts.


gerelateerde artikelen