Wat is beter dan Atenolol voor angst?

May 18

Wat is beter dan Atenolol voor angst?

Angst is een soort psychische stoornis waarbij overmatig zorgen, paniek en angst. Atenolol---een medicijn gebruikt voor het regelen van de bloeddruk---is soms voorgeschreven off-label voor de behandeling van angst, maar het kan leiden tot ernstige bijwerkingen zoals verergering van astma en onregelmatige hartslag. Bewustwording over de vele opties voor de behandeling van angst kan atenolol gebruikers vinden de meest geschikte behandeling helpen.

Typen

Een scala aan medicijnen en supplementen kan worden gebruikt voor de behandeling van angststoornissen. Hoewel barbituraten vroeger de gewenste behandeling voor angst, zijn benzodiazepinen de eerstelijns behandeling vandaag. Atypische anxiolytica zoals buspirone (BuSpar) worden soms ook voorgeschreven.

De kruiden supplementen Valeriaan en kava hebben zijn traditioneel gebruikt voor de behandeling van angst, hoewel meer onderzoek nodig is voordat ze veilig kunnen worden aanbevolen voor dit doel.

Farmacologische werking

Zowel de benzodiazepines en de barbituraten werken door het verhogen van de niveaus van de neurotransmitter GABA in de hersenen. GABA--- of gamma-amino-boterzuur---is verantwoordelijk voor de regulering van de spierspanning, slaappatronen en Staten van mentale rust. Deze medicijnen veroorzaken ontspanning van de spieren en vertraging van de mentale processen, wat resulteert in verminderd angst.

Kava en Valeriaan ook invloed op GABA voor de productie van de Staten van ontspanning. De geneeskunde buspirone werkt op een verschillende manier helemaal door het aansluiten van serotonine receptoren in de hersenen.

Bijwerkingen

Alle supplementen en medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken. Terwijl enigszins minder gevaarlijk dan de bijwerkingen van atenolol, bijwerkingen van benzodiazepines zijn sedatie, duizeligheid en geheugen bijzondere waardevermindering. Barbituraten hebben een gelijkaardig profiel neveneffect, maar hebben meer kans op het veroorzaken van overdosis dan benzodiazepines. Beide kunnen leiden tot verslaving en potentieel dodelijke intrekking bij stopzetting.

Omdat ze GABA niveaus verhogen, kava en Valeriaan ook leiden tot slaperigheid, misselijkheid en duizeligheid. Er is enige bezorgdheid dat kava kan leverschade veroorzaken in gezonde individuen. Volgens Science Daily, kava schade toe aan leverweefsel door vernauwing van de bloedvaten en veroorzaakt cellulaire voering retractie, waardoor afbreuk te doen aan lever functioneren. Het is niet bekend wat andere factoren kunnen een rol spelen bij deze veranderingen, consumenten moeten zich bewust zijn van de mogelijkheid voor leverschade terwijl nemen kava.

Adjuvante therapieën

Naast medicijnen en supplementen, kunnen verschillende vormen van psychologische therapie worden opgenomen in een angst behandelingsprogramma voor optimale resultaten.

Volgens de Universiteit van Houston is gedragstherapeutisch therapie de meest effectieve vorm van psychotherapie voor het verminderen van angst. Cognitive-behavioral therapy omvat het identificeren van gedachten en gevoelens die gepaard gaan met angstaanvallen, uitdagende die gedachten en vervangen door meer rationele gedachten en emoties. Andere therapieën die kunnen verlichten omvatten meditatie, positieve bevestiging en visualisatie.

Overwegingen

De beslissing om te veranderen van medicijnen kan alleen worden gemaakt door arts en patiënt. In sommige gevallen wellicht atenolol de veiligste en meest effectieve behandeling voor angst. Als u blijvende of ernstige bijwerkingen van uw angst-medicatie ondervindt, praat met uw arts over het verminderen van de dosis of over te schakelen naar een nieuw medicijn.


gerelateerde artikelen