Therapie voor beschadigde zenuw handen

May 3

Therapie voor beschadigde zenuw handen

Zenuw-beschadigde handen kunnen optreden voor een verscheidenheid van redenen met inbegrip van gebroken polsen, carpaal tunnelsyndroom of aangeboren aandoeningen. Symptomen kunnen omvatten hand zwakte, tintelingen, pijn en onvermogen om goed gebruik van de hand. Therapie voor beschadigde zenuw handen concentreert zich op herstel van kracht, flexibiliteit en werking zodat u dagelijkse taken efficiënter kunt uitvoeren. Eerst overleggen met uw arts omdat niet alle therapie mogelijk geschikt voor uw voorwaarde.

Verbeteren van de Grip

Schade aan de zenuwen in de handen kan optreden als gevolg van een verwonding aan uw telefoonbotje, de zenuw die loopt van je schouder om uw hand en zorgt voor sensatie en/of verkeer naar uw hand of pols. Therapie kan weerstand oefeningen omvatten teneinde spierkracht. Werken aan de versterking van de spieren van uw hand met behulp van een hand-held bal als een instrument van de oefening. Een tennisbal knijpen verbetert grip terwijl de versterking van de spieren van hand en vinger. Knijp de bal zo dicht mogelijk en houden gedurende 10 seconden. Laat de spanning en ontspannen gedurende 10 seconden. Herhaal deze procedure.

Verbetering van de coördinatie

Verlies van de vinger en hand coördinatie kan optreden van schade aan de zenuwen naar de handen. Therapie met behulp van kleine Chinese hand ballen als extra oefening kan helpen herstellen van Behendigheid, coördinatie, flexibiliteit en spier Toon. Chinese hand ballen bieden ook een efficiënte methode voor het opwarmen van de spieren van uw hand voor andere oefeningen. Plaats twee ballen in je gewonde hand en buig je elleboog, zodat uw onderarm parallel aan de vloer is. Langzaam beginnen draaien de ballen met je vingers. Houd de ballen met elkaar in contact. Zet de ballen voor één minuut. Stop en ontspan voor 10 seconden; Herhaal deze procedure.

Betrekken van Water

Mensen met ernstige pijn niveaus of gezamenlijke voorwaarden zoals artritis kunnen vinden dat oefenen in water druk uit handen kunnen, waardoor verkeer meer vocht en minder pijnlijk. De natuurlijke weerstand van water helpt versterken van spieren zonder extra inspanning, en warm water natuurlijk ontspant de spieren voor het begin trainen. U kunt helpen herstellen van flexibiliteit aan uw hand door het doen van sommige bochten van de pols. Zitten of staan terwijl je elleboog te buigen tot een hoek van 90 graden. Voorzichtig zet uw pols, zodat de palm wordt geconfronteerd met het plafond. Houd deze positie gedurende 10 seconden. De pols naar beneden draaien. Houd deze positie gedurende 10 seconden. Terug naar de oorspronkelijke positie. Ontspannen gedurende 10 seconden. Herhaal deze procedure.

Vinger flexibiliteit

Beschadigde zenuwen die chirurgische behandeling vereisen wellicht een lang genezingsproces. Deze helende periode speelt Houd uw vingers flexibele een cruciale rol bij het voorkomen van gezamenlijke stijfheid. Concentreren op het behoud van de flexibiliteit van uw vinger door enkele vinger oppositie manoeuvres in uw therapie-regime. Zachtjes til je gewonde arm en buig je elleboog een hoek van 90 graden, palm naar boven gericht. Open uw palm en raken de toppen van je duim en wijsvinger samen. Houd deze positie gedurende twee seconden. Raak je duim aan elke individuele vinger. Ontspannen gedurende 10 seconden. Herhaal deze procedure.


gerelateerde artikelen