Waarom sommige kinderen nooit het gevoel geliefd door hun ouders

May 6

Waarom sommige kinderen nooit het gevoel geliefd door hun ouders

Vanuit een evolutionair oogpunt, zijn kinderen gemaakt om te koppelen aan vroege verzorgers veilig en snel. Menselijke pasgeborenen behoren tot de meest weerloze wezens bij de geboorte, vereisen de aanwezigheid van een verzorger aan voedsel, onderdak, comfort en bescherming. Het precaire karakter van onze vroege jaren zijn kinderen hardwired uitzoeken van gehechtheid aan iemand die uitkijken voor hen, kan totdat zij kunnen voor zichzelf zorgen. Volgens onderzoeker Chris Fraley, als gevolg van beschadigde Vroege interactiepatronen van de bijlage, sommige kinderen nooit het gevoel geliefd.

Hoe kinderen vormen bijlagen

Bijlage is in wezen een band tussen twee mensen. In de kinderschoenen staat, is deze band ontstaan door consistente zekerheid dat het kind verzorgd worden zal. Volgens Bruce Perry aanmoedigen arts en kind trauma deskundige, zorgzaam gedrag zoals houden, voeding of andere rustgevende activiteiten hechting tussen de ouder en kind. Evenzo gedrag zoals het negeren van de baby huilt, verwaarlozing of misbruik kunnen het verstoren van deze band. Volgens Perry leiden deze vroege ervaringen een kind te verwachten van een bepaald soort behandeling in de toekomst.

Bowlby en Ainsworth: bijlage Pioneers

In een overzicht van bijlage theorieën, Inge Bretherton besproken de studies van John Bowlby en Mary Ainsworth, Pioniers op het gebied van de bijlage. Dit orgaan van vroege werk op het gebied van consequent vond dat wanneer een kind op in een omstandigheid waar zich angst of misbruik voorkwamen, hun vertrouwen groeide dat hun verzorgers hen geleden zou beschermen. In gevallen van verwaarlozing, waar kinderen onzeker dat hun behoeften zou worden voldaan waren, werd de gehechtheid aan verzorgers ook beschadigd.

Waarom zaken bijlage

Beschadigde vertrouwen en gehechtheid kunnen een leven lang meegaan. Volgens een artikel van 2012 door Peter Haiman, gepubliceerd in "The Attached Family", bijlage patronen gevormd in de eerste vijf jaar kunnen invloed hebben op relaties in het latere leven, omdat vroege wantrouwen recht hersenontwikkeling kan veranderen. Kortom, de obligaties gevormd in de vroege jaren creëert een blauwdruk voor een kind hersenen, vertellen hoe zich te gedragen gedurende het hele leven. Als bijlage is beschadigd, wordt de hersenen van een kind geleerd dat liefdevolle relaties niet een realiteit zijn, wat leidt tot een gevoel van niet bemind.

Vroege gehechtheid en toekomstige relaties

Relaties die zijn vertrouwen en gelukkig, in tegenstelling tot degenen met beschadigde bijlage, die de neiging om problemen ondervindt bij het vormen van betekenisvolle relaties hebben meestal volgens een studie van de 1991 door de Amerikaanse Department of Health and Human Services, veilig aangesloten personen. Omdat vroege bijlage de neiging om te dicteren hoe individuen ervaren liefde in latere relaties, is het essentieel om bijlage patronen in de kinderschoenen.


gerelateerde artikelen