Fiber lager Cholesterol & triglyceriden?

May 7

Fiber lager Cholesterol & triglyceriden?

Alle plantaardige voedingsmiddelen bevatten voedingsvezels, die een rol in uw gezondheid speelt. Er bestaan twee soorten vezel in uw dagelijkse dieet: oplosbare en onoplosbare. Het eerste type van vezel bevordert gezonde cholesterol en triglyceriden niveaus, en het tweede type bevordert spijsvertering gezondheid. Om deze reden overwegen medische professionals vezel hart-gezond.

De 2 gezichten van vet

Er is een gezegde dat luidt: "Vet is gelijk aan de smaak", en hoewel dit waar wellicht, dieetvet serveert meer dan alleen de smaak. Te veel vet kan verhogen cholesterol in uw bloed, waardoor het te accumuleren en uw hart op risico zetten. Daarnaast slaat uw lichaam vet in de voeding in de vorm van triglyceriden. Wanneer het niveau van triglyceride in uw bloed te hoog is verhoogt uw risico voor hart-en vaatziekten.

Oplosbare vezels in actie

De vezel is de onverteerbare gedeelte van planten bestaat uit polysacchariden, die koolhydraten. Wanneer je vetten consumeren, bedraagt de resulterende cholesterol je dunne darm. Oplosbare vezels, bereikt ook de dunne darm, waar het combineert met water om te vormen van een gel-achtige substantie. De gel bindt sommige van de cholesterol in de dunne darm en wordt deze verwijderd uit het lichaam, volgens de Bell Instituut van gezondheid en voeding. Wetenschappers denken dat dit is hoe de vezel cholesterol verlaagt. Oplosbare vezel helpt ook controle triglyceriden.

Waar en hoeveel

Rijke bronnen van oplosbare vezel omvatten haverzemelen, flaxseeds, havermout, tarwezemelen, bonen, linzen en sommige vruchten en groenten. De aanbevolen vezel inname verwijst naar totale fiber, niet enkel oplosbare vezels. Vezel-rijke voedingsmiddelen bevatten een mengsel van beide soorten vezels. Willen krijgen tussen de 25 en 35 gram totaal vezels per dag, Harvard Health Publications beveelt. Het is best om het verhogen van uw vezel inname geleidelijk in de loop van twee of drie weken.

Weet uw nummers

Uw zorgverzekeraar kan het uitvoeren van een eenvoudige bloedtest waarmee u uw cholesterol en triglyceriden niveaus. Streven naar een totale cholesterolniveau dat lager is dan 200 milligram per deciliter. Het doel van triglyceriden is minder dan 100 milligram per deciliter. Low-density lipoprotein of LDL, is een slechte vorm van cholesterol, dus streven naar een niveau lager dan 100 milligram per deciliter. De optimaal bereik voor high-density lipoprotein-- of HDL, een goede vorm van cholesterol--is 60 milligram per deciliter of hoger.


gerelateerde artikelen