Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van de Italiaanse keuken?

October 24

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van de Italiaanse keuken?

Italiaans eten zit boordevol gezonde voordelen. De keuken beschikt over een overvloed aan minimaal verwerkte plantaardig voedsel en olijfolie, samen met lage tot matige hoeveelheden wijn, snoep, zuivel, eieren en rood vlees. Volgens een studie in "Klinische interventies in Aging" in maart 2008 levert mediterrane keuken bepaalde voedingsstoffen die helpen bij het verminderen van de risico's in verband met bepaalde chronische ziekten.

Beheer van het gewicht

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van de Italiaanse keuken?

Een scala aan verse groenten en fruit speelt een belangrijke rol in de traditionele Italiaanse keuken. Veel voedsel opgenomen in Italiaanse gerechten, zoals tomaten, spinazie, groene Groenen, citrusvruchten, uien en knoflook, zijn laag in calorieën en vet maar hoog in voedingswaarde. Ze zijn vol met voedingsstoffen zoals vitamine A, die helpt bij het bevorderen van gezonde visie, en ijzer, die helpt zuurstof door je lichaam transporteren en is essentieel voor chemische reacties. Deze voedingsmiddelen, samen met een gedeelte-controle-programma, kunt u niet alleen het onderhouden van een gezond gewicht maar ook steun bij verlies van het gewicht.

Voordelen van glasvezel

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van de Italiaanse keuken?

Voedingsvezels is overvloedig in de traditionele Italiaanse keuken en biedt belangrijke voordelen voor de gezondheid, met name het spijsverteringsstelsel. Vezel, een vorm van koolhydraten gevonden in plantaardig voedsel, is onverteerbaar bij de mens. Het helpt te verminderen van cholesterol bloedspiegels, handhaven van stabiele bloedsuikerspiegel en het voorkomen van obstipatie. Inclusief vezel-rijk voedsel, zoals fruit, groenten, granen, peulvruchten en noten, in uw dieet--zoals de Italianen doen--om ervoor te zorgen dat de voordelen van vezel-rijk voedsel.

Gezondheid van het hart

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van de Italiaanse keuken?

Voedsel zoals olijfolie en zeevruchten--nietjes uit de Italiaanse keuken--zijn uitstekende bronnen van gezonde vetten. Olijfolie en verse vis, zoals zalm, tonijn en sardienen, bevatten omega-3 vetzuren en de onverzadigde vetten, ter bevordering van de gezondheid van het hart. Omega-3 vetzuren zijn gekoppeld aan preventie van coronaire hart-en vaatziekten, een afname van triglyceriden, bloed en vermindering van hoge bloeddruk. Daarnaast mogelijk dat glas rode wijn, die vaak een Italiaanse maaltijd begeleidt, goed voor je hart. In een studie gepubliceerd in "Drugs onder experimentele en klinisch onderzoek" in 1999 vond dat de consumptie van wijn, vermindert vooral rode wijn, de incidentie van mortaliteit en morbiditeit van coronaire hart-en vaatziekten.

Antioxidant Power

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van de Italiaanse keuken?

Krachtige antioxidanten, waaronder vitamine A, C en E, alsmede lycopeen, Luteïne, beta-caroteen en selenium, zijn overvloedig in voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, volle granen en noten, waaruit een groot deel van het Italiaanse dieet. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten helpt je lichaam beschermen tegen vrije radicalen, die unstable molecules die celbeschadiging zijn veroorzaken, hetgeen zal bijdragen aan het risico op kanker verlagen. Bijvoorbeeld, een studie gepubliceerd in "Experimentele biologie en geneeskunde" in November 2002 gevonden dat toename van de consumptie van tomaten en producten op basis van tomaten kan zinvol zijn bij de preventie van prostaatkanker.


gerelateerde artikelen