Dieet terwijl het nemen van chemotherapie voor lymfoom

January 5

Dieet terwijl het nemen van chemotherapie voor lymfoom

Volgens de leukemie en lymfoom maatschappij is lymfoom de naam van een groep van kanker gevonden in het lymfestelsel--met inbegrip van Hodgkin lymfoom en non-Hodgkin lymfoom. Behandeling voor lymfoom vaak omvat chemotherapie--die een aantal invloed op het lichaam met inbegrip van verlies van het gewicht hebben kan, braken en misselijkheid. Dientengevolge, is het belangrijk om een evenwichtige voeding tijdens chemotherapie voor lymfoom ondergaan.

Belang van een goed gebalanceerde voeding

Er zijn tal van redenen waarom individuen chemotherapie voor lymfoom ondergaan moeten handhaven van een evenwichtig dieet. Volgens de American Cancer Society, kan eten goed tijdens chemotherapie u helpen beter te voelen, sterkte behouden, verhogen van de energie, handhaven van een gezond gewicht, verkleinen van risico's van infecties en u helpen om sneller te herstellen van uw behandelingen. Een gezonde, evenwichtige voeding kan ook helpen om te minimaliseren van de bijwerkingen van uw behandeling. Vaak voorkomende bijwerkingen van chemotherapie kan vermoeidheid, misselijkheid, braken, lage witte bloedcel graven, mond zweren en wijzigingen opnemen in geur en smaak.

Groenten en fruit

Lymfoom patiënten die chemotherapie ondergaan behoren tal van groenten en fruit in een dagelijkse voeding--vijf tot zes porties per dag. Groenten en fruit bevatten veel vitamines en mineralen die helpen het lichaam om goed te functioneren. Ze bevatten ook anti-oxidanten, die een kanker bestrijding van samengestelde. Groenten en fruit zijn effectief als gegeten in welke vorm--met inbegrip van SAP, gekookt, ingeblikte of ruwe groenten en fruit. Maak een keuze uit groenten en fruit die u genieten om te consumeren op een regelmatige basis tijdens uw chemotherapie behandelingen.

Eiwit

Eiwit helpt uw lichaam bestrijden van infectie, bouwen kracht, energie, alsmede de bevordering van genezing te handhaven. Mager vlees zijn een goede bron van eiwit. Mager vlees bevatten rundvlees, varkensvlees, Turkije, pluimvee en vis. U kunt ook eiwitten door een beslag van eieren, pindakaas, bonen, yoghurt en melk ontvangen.

Koolhydraten en zuivelproducten

Korrels en zetmeel--met inbegrip van levensmiddelen zoals brood, crackers, rijst, pasta en granen--helpen om je lichaam met vitamine B en koolhydraten terwijl chemotherapie ondergaan. Koolhydraten en vitamine B kunnen helpen u te voorzien van energie, die u gevoel minder gedraineerde volgende chemotherapie kan verlaten. Zuivelproducten zijn ook belangrijk als u behandeling van het lymfoom een. Melk, kaas, yoghurt en andere melkproducten helpen je lichaam voorzien van calcium, vitaminen, koolhydraten en eiwitten. Zuivel producten kunnen helpen bestrijden van infecties, geeft je energie, kracht en helpen om sterke en gezonde botten.

Overwegingen

Er is geen een speciaal dieet voor patiënten met lymfoom of patiënten die chemotherapie ondergaan. Als gevolg van de zware bijwerkingen van behandelingen, kunnen de dieetbehoeften van kankerpatiënten sterk variëren dan die van een gezonde persoon. Praat met uw arts of een diëtist over een dieet dat kan voldoen aan uw specifieke behoeften.


gerelateerde artikelen