Allergisch voor metaal met een uitslag

January 28

Allergisch voor metaal met een uitslag

Huidallergieën tot metaal kunnen optreden bij mannen en vrouwen, met nikkel als de belangrijkste oorzaak. Ongeveer sprake 17 procent van de vrouwen en 7 procent van de mannen van een allergische reactie op het nikkel, volgens de auteurs van een evaluatie van de 2007 gepubliceerd in "Contact Dermatitis." Een jeukende, rode, blaren gebied ontwikkelt meestal op de site van metalen contact. Met continue blootstelling, de aangetaste huid meestal verdikt en droogt. Vermijden van contact met de specifieke metalen die een allergische reactie veroorzaken, is de sleutel tot het beheer van deze aandoening.

Metalen Triggers

Verschillende metalen zijn betrokken bij allergische huiduitslag, maar nikkel is de toonaangevende dader. Nikkel is een onderdeel van veel mengsels van metalen, legeringen genoemd. Het is aanwezig in een verscheidenheid van punten, met inbegrip van kostuum juwelen en riem gespen. Het is een onderdeel van vele andere huishoudelijke artikelen, zoals het eten van kast handgrepen, keukengerei en stofzuigers. Zelfs 18-karaats goud kan bevatten een kleine hoeveelheid nikkel en irriteren de huid. Andere metalen zoals chroom en kobalt, veroorzaken minder vaak huidallergieën. Het dragen van kostuum juwelen is een veel voorkomende manier voor huid worden blootgesteld aan cobalt. Chroom is in leder en sommige mobiele telefoons aanwezig.

Uitslag ontwikkeling

Eerste blootstelling aan een metal produceert geen uitslag, maar het kan het decor voor een allergische reactie met latere posities. Het metaal wordt in de huid en wordt ingenomen door de cellen van het immuunsysteem die naar de lymfeklieren dragen. Dit priemgetallen"" de immune systeem om te reageren op daaropvolgende contact met het metaal bij mensen die allergisch zijn. De sterkte van de allergische reactie op metalen varieert, en soms herhaalde blootstelling nodig zijn om te leiden tot een huiduitslag. Een allergische uitslag ontwikkelt meestal 6 tot 12 uren na direct contact met het activerende metaal.

Gemeenschappelijke Sites

Een metalen allergie produceert doorgaans een uitslag op de site van contact met de huid. Nikkel huiduitslag ontwikkelen vaak de pols van een armband of het horloge, in de buurt van de navel van de gesp van een riem, op de oorlellen uit oorbellen, rond de vinger van een ring en plaatsen van lichaam piercings. Bij mensen met een ernstige nikkelallergie, eten voedingsmiddelen die kleine hoeveelheden nikkel bevatten kan leiden tot een reactie van de huid. Bestaande huiduitslag kunnen verergeren of een nieuwe uitslag kan ontwikkelen, met name op de handen.

Oplossingen

Het vermijden van blootstelling aan het gewraakte metaal is de sleutel tot het voorkomen van huiduitslag veroorzaakt door metalen allergieën. Raadpleeg uw arts om te bepalen van de specifieke metaal of van metalen die u allergisch bent, zodat u voorkomen toekomstige risico dat kunt. Coating van aanstootgevende items, zoals riem gespen of metalen knoppen, met duidelijke nagellak of een beschermende spray helpt voorkomen dat contact met de huid. Over-the-counter crèmes of lotions die calamine, hydrocortison of antibiotica bevatten kunnen helpen verbeteren van bestaande huiduitslag. Voor ernstige gevallen, kan recept medicijnen nodig zijn.

Overwegingen

Veel andere stoffen dan metalen kunnen veroorzaken allergische of irriterende huiduitslag, met inbegrip van harsen en kleurstoffen gebruikt in leer of rubber producten; Poison ivy, eik en sumak; en geuren. Medische aandoeningen, zoals gordelroos en lymfoom, kunnen ook leiden tot huiduitslag. Hebt u regelmatig of permanent huiduitslag, bezoek uw arts om te bepalen van de oorzaak en de beste behandeling.


gerelateerde artikelen