Welke apparatuur Is nodig om te spelen Waterpolo?

July 4

Welke apparatuur Is nodig om te spelen Waterpolo?

Overzicht

De sport van Waterpolo is een oude afstammeling van rugby. In haar vroege bestaan, werd er gespeeld in meren en rivieren in Engeland. Doelpunten werden gescoord wanneer spelers waren in staat om de spel bal voorbij hun tegenstanders op de overkant van het water-Hof. Het hedendaagse spel wordt gespeeld in een groot zwembad, en het doel van het spel is om punten te scoren door het gooien van de spel bal in het doel van de tegenstander team.

Zwembad en doelen

De grootte van het zwembad kan variëren als de sport beschikt niet over de grootte van een verordening. Het zwembad moet meten tussen 20 en 30 meter lang en 10 en 20 meter breed. De diepte van de Poel moet echter een minimum van 1,8 meter. De twee doelpunten in waterpolo meten 3 meter breed. Over het algemeen is de achterkant van het doel gesaldeerd vergelijkbaar met voetbal doelen.

Bal

Waterpolo ballen zijn gemaakt van waterdicht materiaal dat is geweven zodat een speler kan halen van de bal of zonder problemen vangen. In het algemeen, de ballen zijn geel voor gemakkelijk zichtbaarheid, maar in de officiële competitie zijn ze groen, rood en blauw afhankelijk van de leeftijd en het geslacht van de teams. De grootte van de bal ook varieert. Mannen waterpolo ballen zijn 28 inch in omtrek, terwijl vrouwen ballen 26,5 inch in omtrek. Het gemiddelde gewicht van een Waterpolo bal is tussen 14 en 16 ounces. Officiële regels verklaren dat de bal naar 13 psi druk moet worden gepompt.

Badmode

Het type zwembroek nodig is afhankelijk van het geslacht van de speler en of je aan het spelen bent voor de lol of in competitie. U wilt een pak dat nauw aansluitend en zal niet oorzaak Sleep in het water zodat u snel kunt verplaatsen. In de officiële competitie dragen vrouwen eendelige zwempakken dat zip op de rug en hebben geen traditionele zwembroek bandjes zodat tegen spelers niet kan de bandjes grijpen.

Hoofddeksels en mond bewaker

Waterpolo hoofddeksels, en caps, beogen te beschermen van de spelers hoofd en oren van de bal en ledematen van andere spelers. Caps zijn ook gebruikt voor het weergeven van de afzonderlijke teams en keepers, soortgelijk aan truien in voetbal. Een andere belangrijke stuk van waterpolo apparatuur is een mond bewaker, met name voor de keeper. De spelers tanden beschermen mond bewakers tegen de bal en het contact van andere spelers.


gerelateerde artikelen