Harde witte tarwe Vs. harde rode tarwe

June 8

Harde witte tarwe Vs. harde rode tarwe

Bewijs bestaat dat teelt van tarwe kan meer dan 9000 jaar geleden begonnen. Classificatie van tarwe afkomstig is van een aantal factoren, zoals textuur en groeiseizoen. Twee dergelijke classificaties waargenomen in de Verenigde Staten, harde witte en harde rood, verschillen in kleur, eiwitgehalte en gebruik.

Kleur

Het duidelijkste verschil tussen deze twee klassen van tarwe is kleur. Dit verwijst naar de buitenste coating van de kernel, niet de verwerkte tarwe. Een rode tarwekiemen heeft een rustieke shell terwijl wit is lichter van kleur.

Genetica

Harde witte tarwe is het genetisch gemanipuleerde uit rode tarwe, volgens Bob's Red Mill. Witte tarwe is verbeterd door de generaties te verminderen de zemelen in de kernel. Zemelen is het component dat rode tarwe de kenmerkende kleuren geeft.

Gehalte aan andere melkeiwitten

Harde rode tarwe zal moeten meer eiwitten, maximaal 15 procent in totaal, volgens de Utah State University. Harde witte tarwe zal hebben matige eiwit inhoud, aanzienlijk minder dan de rode. Het eiwitgehalte is van invloed op de textuur van gebakken voedsel dat gebruik van meel van een graan. De eiwitrijke telling in rode tarwe is bijvoorbeeld geschikt voor hard brood broden. Wit werkt goed voor zachtere broden.

Smaak

Bob's Red Mill vorderingen een belangrijk verschil tussen deze twee classificaties van tarwe is smaak. De genetische manipulatie van witte tarwe heeft gegeven het een smaak die van het verschilt bovenliggende tarwe. Rode tarwe heeft de neiging te bitter. Om dit te compenseren, toevoegen bakkers extra zoetstoffen aan recepten die de smaak te maskeren. Wit is ontworpen om deze bitterheid. Goederen die zijn voortgebracht met harde witte tarwe vereisen minder verzoeting agenten.

Maken van een keuze

Uiteindelijk zal de bepalende factor zijn voorkeur. Sommige mensen zullen willen de milder en zoeter smaak van harde witte tarwe. Anderen kunnen verlangen dat de stevige textuur producten gemaakt van hard rode tarwe is gekoppeld. Een andere overweging mogelijk beschikbaarheid. Ohio State University meldt dat 40 procent van de tarwe gewassen in de Verenigde Staten hard rode wintertarwe. Rode tarwe wellicht gemakkelijker te vinden in sommige gebieden zijn. Beide vormen van tarwe zijn gluten. Als u gevoelig voor gluten bent, noch zullen geschikt voor u. Praat met uw arts over glutenvrije producten en levensmiddelen die u moet vermijden.


gerelateerde artikelen