Praten met tieners over vergeving

August 24

Praten met tieners over vergeving

Vergeving is niet een eenvoudig onderwerp te bespreken met tieners, vooral als uw gezin heeft te maken gehad met woede-inducerende omstandigheden. Echtscheiding, beschadigde relaties en middelenmisbruik kunnen het moeilijk maken naar adres vergeving. Of uw familie een veelheid van gekwetste gevoelens heeft ervaren is ontsnapt aan met een minimale hoeveelheid van onenigheid, kunnen eerlijke gesprekken over vergeving deuren gezonde communicatiemiddelen.

Persoonlijk voorbeeld

Persoonlijke voorbeelden opnemen in uw gesprek over vergeving. Uw tiener moet weten dat u fouten gemaakt heb en moest om vergiffenis vragen. Zij moet ook begrijpen dat u hebt gemaakt het besluit om te vergeven wie heb je pijn. Persoonlijke voorbeelden maken de discussie meer echt en oprecht, zodat uw tiener realiseert dat vragen om vergeving en anderen vergeven een natuurlijk onderdeel van het leven is. Volgens de website volgende generatie ouderschap ervaring tieners die vaak niet vergeven een leven dat wordt besmet met "een giftig mengsel van woede, wrok en bitterheid." Verwaarlozen om te leren van de beginselen van vergeving als een tiener kan leiden tot emotionele littekens, waardoor het moeilijk is om een hele en gelukkig leven als volwassene.

Object les

Selecteer een object les gemakkelijker om het concept van vergeving te illustreren. Volgende generatie ouderschap raadt een rugzak te vullen met grote stenen. Vraag uw tiener te voeren rond de matig zware zak voor een paar minuten, die zijn normale huishoudelijke werkzaamheden verrichten. Bespreek hoe de stenen symboliseren het gewicht van de holding op wrok, wrok te voeren en te weigeren om te vergeven wie hem heb pijn. U kunt ook een zware ketting of zware kleding, zoals de staal-toed laarzen en een zware winter jas om het zelfde punt te illustreren. De last van het meenemen van wrok brengt schade toe aan degene die niet kan van de overtreding loslaten. Het onvermogen om te vergeven kan allerlei dagelijkse levensactiviteiten meer stressvolle en moeilijk te bereiken.

Religieuze materiaal

Een aanvulling op uw discussie over vergeving met religieuze materialen. De Bijbel, religieuze brochures en spirituele zelfhulpboeken hebben verhalen die de beginselen van vergeving illustreren. Lesgevers van uw kind op vergeving kan veroorzaken haar te negeren, dus zorg ervoor het is een twee richtingen gesprek. U kunt vragen uw kind, "Waarom denkt u dat het is zo moeilijk voor ons om te vergeven?" Of, "Hoewel het niet gemakkelijk is, hoe voel je wanneer je iemand vergeven?"

Dagelijkse praktijk

Vergeving is een frequente uitdaging. Hoe meer kiest uw tiener om te vergeven, hoe makkelijker het wordt met elke nieuwe aanval. Op dezelfde manier, het stimuleren van uw tiener naar excuses wanneer hij heeft iemand gekwetst helpt hem leren zoeken van vergeving en verzoening regelmatig. Model vergeving door het beoefenen van deze beginselen jezelf--uw tiener ziet uw gedrag. Volgens een artikel in "Psychology Today", maken van vergeving een dagelijkse praktijk resulteert in een gelukkiger leven.


gerelateerde artikelen