Behandeling van een verstopte neus

October 23

Behandeling van een verstopte neus

Verstopte of een verstopte neus, wordt vaak gezien als overmatige slijm in de neus, maar is meer nauwkeurig veroorzaakt door een ontsteking in de sinussen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De ontstoken sinussen zwellen, belemmeren de iemands vermogen om te adem normaal. De obstructie zorgt ook ervoor dat slijm te bouwen in de neusholte, die tot een infectie leiden kan. Een arts kan aanbevelen de beste behandeling voor een verstopte neus.

Oorzaken

Een verstopte neus wordt veroorzaakt door de verkoudheid, griep, allergieën, een sinus-infectie, neuspoliepen of milieufactoren, volgens MedlinePlus. Behandeling van een verstopte neus begint met het identificeren van de oorzaak. Bijvoorbeeld, als iemand geprobeerd voor de behandeling van een verstopte neus met een antihistaminicum, maar de congestie werd veroorzaakt door neuspoliepen, zou niet de behandeling helpen.

Symptomen

Een verstopte neus kan in verschillende andere symptomen, die worden gebruikt om de oorzaak vast te worden gevoegd. Als een verstopte neus wordt veroorzaakt door de verkoudheid, zal de patiënt vaak low-grade koorts hebt en voel me moe. Verstopte allergische symptomen plotseling verschijnen zal veroorzaken en kan leiden tot gewelddadige niezen, waterige ogen en postnasal infuus. Chronische neusverstopping gaat gepaard met de sinus van voortdurende of terugkerende pijn, druk en hoofdpijn.

Huismiddeltjes

MedlinePlus stelt dat veel thuis behandelingen worden gebruikt voor een verstopte neus. Zoute nasale spray of sinus wassen kunt reinigen en Bevochtig de sinussen. Luchtbevochtigers kunnen toevoegen vocht aan de lucht 's nachts in de slaapkamer. Grotere vochtinname, vooral van warme vloeistoffen zoals thee, kan dun slijm afscheidingen. Slapen met het hoofd opgeheven, kan nasale drainage aanmoedigen. Inademen van stoom, door op te staan in een warme douche of boven een pot kokend water, kan verlichten.

Medische behandeling

Een verstopte neus van een bacteriële infectie voorschrijven antibiotica, volgens de American Academy of Otolaryngology. Algemene neusverstopping wordt behandeld met over-the-counter decongestiva die werken door het beperken van de bloedstroom tot de sinussen. Dit veroorzaakt een vermindering in de sinus ontsteking, herstel van de normale ademhaling. Antihistaminica worden gebruikt voor de behandeling van een verstopte neus gerelateerde allergieën. Ze werken door het behoud van normale histamine niveaus in het lichaam.

Overwegingen

MedlinePlus raadt aan om een arts te zien als de verstopte neus gaat gepaard met een gezwollen voorhoofd of ogen, wazig zien en keelpijn. Als een hoest ontwikkelt en langer dan 10 dagen duurt, praten met een arts. Een verstopte neus dat meer dan twee weken duurt zou een teken zijn van een meer ernstige aandoening.


gerelateerde artikelen