Bijwerkingen van pravastatine Drug recept

October 21

Bijwerkingen van pravastatine Drug recept

Pravastatine is een voorschriftdrug die niveaus van bloedcholesterol verlaagt en andere verbindingen, lipide, zoals triglyceriden en lipoproteins van de lage dichtheid, LDL cholesterol ook genoemd. Pravastatine werd ontwikkeld door Bristol-Myers Squibb en verkocht onder de merknaam, Pravachol. De Food and Drug Administration goedgekeurd Pravachol in 1991, en de herziene productlabel in 2007. Vandaag, is pravastatine een generieke voorgeschreven medicijn. Ondanks zijn effectiviteit heeft pravastatine veel bijwerkingen.

Coronaire hartziekten

Landmark onderzoek olv S.E. Nissen, een cardioloog aan de Cleveland Clinic, en gepubliceerd in het "Journal van de American Medical Association" in 2004, aangetoond dat patiënten die behandeld werden met pravastatine progressie van coronaire atherosclerose.

Verminderde leverfunctie

Volgens het productetiket wordt pravastatine geassocieerd met biochemische abnormaliteiten in lever functie die wordt gekenmerkt door meer dan drie keer de normale niveaus of viermaal voorbehandelingsplatformen niveau van enzymen, transaminases. Patiënten nemen pravastatine meestal geen symptomen van deze verhoogde enzymen, maar deze aandoening tot lever toxiciteit en lever falen leiden kan. Patiënten met leverziekten moeten nauwlettend worden gevolgd tijdens pravastatine therapie.

Skeletal Muscle Breaakdown en nierfalen

Pravastatine verhogingen niveaus creatine phosphokinase, een enzym dat skelet spiervezels afbreekt, zegt informatie gevonden op het productetiket. Dit veroorzaakt een aandoening genaamd rabdomyolyse die wordt gekenmerkt door zwakte, pijn en pijn in skeletspieren door het hele lichaam. De gebroken spiervezels Voer de bloedbaan en kan leiden tot acuut nierfalen.

Endocriene en seksuele functie

Pravastatine kan verminderen gonadale steroïde hormoonproductie. Het productetiket meldt dat testosteron productie daalde na 16 weken van pravastatine therapie bij 21 mannen. Minder dan één procent van de patiënten in dubbelblinde placebo-gecontroleerde studies gerapporteerd seksuele disfunctie.

Visie

Pravastatine kan visie problemen in verband met de lens van de ogen veroorzaken. Volgens het productetiket, kunnen 15 procent van de patiënten ervaren een verslechtering van het zicht, wazig zicht, waaronder na één jaar behandeling met pravastatine.

Andere bijwerkingen

Verschillende soorten bijwerkingen van pravastatine hebben gemeld met meer dan 2 procent van de patiënten in klinische proeven, volgens het productetiket. Pravastatine kan de gastro-intestinale bijwerkingen zoals indigestie, brandend maagzuur, misselijkheid, braken, gas- en constipatie veroorzaken. Pravastatine kan angina pectoris, een cardiovasculaire aandoening gekenmerkt door ernstige borstpijn en ongemak dat zich voordoet wanneer het hart niet een voldoende toevoer van bloed ontvangt. De drug kan ook leiden tot vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, huiduitslag en spier krampen.

Het productetiket zegt dat post marketing studies van pravastatine veranderingen in smaak, bijzondere waardevermindering van beweging, ontsteking van de lever en de nieren, verkleuring van de huid, droogheid van haren en nagels en afwijkingen van de schildklier hebben gerapporteerd.

De website MedlinePlus zegt dat pravastatine kan veroorzaken soms bijwerkingen die koorts omvatten, geelverkleuring van de huid of ogen, pijn in de bovenste rechter gedeelte van de maag, ongewone bloeding of bloeduitstorting, verlies van eetlust, griep-achtige symptomen, netelroos, jeuk, ademhalingsproblemen, moeilijk slikken, heesheid en zwelling van het gezicht, keel, tong, lippen, ogen, handen, voeten, enkels en onderbenen. MayoClinic.com meldt vreemde bijwerkingen van pravstatin die omvatten van donker gekleurde urine, brandende urineren, oor congestie, dubbel zien en voelen angstig en verdrietig.


gerelateerde artikelen