Is gerst gras veilig voor coeliakie?

October 17

Is gerst gras veilig voor coeliakie?

Als iemand met coeliakie moet u vermijden het eten van alles waarin tarwe, gerst of rogge. Gerst gras, dan zou lijken te zijn strikt ontoegankelijk. De analyse is echter ingewikkelder dan dat; gerst graan bevat gluten, maar gerst gras, als geoogst vroeg genoeg, niet. De Amerikaanse Food and Drug Administration beschouwt gerst gras veilig op een glutenvrij dieet, verstrekken het enige fragmenten van het graan niet bevatten. Echter moet je praten met uw arts over de vraag of de voordelen van de consumptie van gerst gras als onderdeel van een gluten-vrij dieet opwegen tegen de risico's.

Gluten-vrij dieet

Mensen met coeliakie lijden intestinale schade als gevolg van het eiwit gluten. Vanaf 2011 bestaat geen medicamenteuze behandeling voor coeliakie; de enige keuze is om te voorkomen dat alle voedingsmiddelen die gluten bevatten. Mensen met coeliakie moeten sturen duidelijk van de meeste brood en graan producten, samen met een veelheid van verwerkte voedingsmiddelen, zoals ingeblikte soepen, sauzen en salade dressings. Meeste "voedingsmiddelen te vermijden" lijsten beschikbaar van belangrijke medische centra voor coeliakie patiƫnten omvatten gerst gras.

Verwarring

Echter moet niet puur gerst gras bevatten gluten. Zoals de gerst plant groeit, het eerste produceert bladeren--het gras-- en ten slotte culmineert in de zaden. Die zaden--het graan gedeelte van de plant--bevatten alle van de plant gluten eiwit. Wanneer de boeren gerst gras verbouwen, verzorgen zij om te oogsten het voordat de planten gaan om het zaad, wat betekent dat het laatste gras product zou zijn glutenvrij.

Advies

Deskundige coeliakie diƫtist Tricia Thompson erkent dat gerst gras glutenvrij zijn kan. Een bepaald gewas van gerst gras kan echter eventueel bevatten een aantal zaden, of graan, uit begin om het kiemen tegen planten. Daarom adviseert ze iedereen met coeliakie die overweegt te kopen of consumeren van een product dat gerst gras om te bepalen of het product is getest op gluten bevat. Omdat gerst gluten niet altijd goed op tests voor gluten kruisbesmetting registreren, adviseert Thompson ook vragen over de resultaten van een specifieke, nauwkeuriger gluten test, de R5 ELISA-test.

Overwegingen

In de praktijk, kan het niet eenvoudiger voor celiacs om te voorkomen dat alle producten met gerst gras, zelfs als zij beweren te zijn glutenvrij. Dat is de benadering die door de Voorzitter van de groep van Gluten intolerantie Cynthia Kupper aanbevolen. Kupper merkt op dat de voedingsinhoud in gerst gras niet verslaan de voedingsstoffen die u bij een breed scala aan groenten en fruit verkrijgen kunt. Ze raadt ook aan vervanging van alfalfa gras voor gerst gras, aangezien alfalfa planten geen gluten, bevatten zelfs nadat ze naar zaad heb gegaan.


gerelateerde artikelen