Kurkuma toxiciteit

March 23

Kurkuma toxiciteit

Kurkuma kruiden heeft geneeskrachtige eigenschappen, en eeuwenlang is gebruikt voor de behandeling van verschillende kwalen--van geelzucht aan lepra--meer dan 4.000 jaar, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Vandaag, wordt het meestal gebruikt voor spijsvertering problemen. Hoewel het heeft een lange geschiedenis van gebruik, heeft kurkuma het vermogen om giftige aan uw lever; Daarom is het belangrijk te raadplegen van uw zorgverzekeraar voordat het.

Achtergrond

Een meerjarige plant uit de Gemberfamilie, kurkuma groeit tot 6 voet hoog en is inheems in tropische gebieden. Het is dat een gemeenschappelijk specerij gebruikt in de Indiase keuken en geeft curry zijn kenmerkende smaak en gele kleur. Het wordt ook gebruikt in voedselkleuring alsmede kleur toevoegen aan de boter, kaas en mosterd.

Medicinale toepassingen

Kurkuma wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde als een anti-inflammatoire agent voor lever-, spijsvertering- en huid problemen. Hoewel kurkuma bevat ongeveer 200 verbindingen, zegt de primaire compound die verantwoordelijk zijn voor zijn medicinale werking is curcumine, de UMMC. Kurkuma wordt meestal gebruikt voor spijsvertering problemen omdat de curcumine de galblaas, die een klein orgaan stimuleert is dat helpt vet verteren. Uw galblaas produceert een stof genaamd gal, dat vrijkomt wanneer je eet een maaltijd die vet bevat. Gal helpt emulgeren van vet, maar gal stroom kan worden verminderd als er galstenen.

Toxiciteit

Hoewel humane toxiciteitsstudies zijn ontbreekt, een studie gepubliceerd in de oktober 2010 kwestie van "Voedsel en chemische toxicologie" onderzocht de samenstelling van kurkuma en voorspelde de kans voor toxiciteit. Van kurkuma van 200 verbindingen, waren 184 voorspeld hebben de capaciteit om giftig. Van de voorspelde toxische verbindingen, 64 werden beschouwd als Hepatotoxische--stoffen die zijn giftig voor uw lever. De studie ook de primaire actieve samengestelde curcumine onderzocht en vond dat het ook giftig voor uw lever, afhankelijk van de dosis zijn kan.

Aanbevolen dosering

Kurkuma lijkt te hebben van voordelen bij normale doses, terwijl grote doses kunnen nadelige gezondheidseffecten hebben. Kurkuma is beschikbaar in de gedroogde wortel poeder, vloeistof en tinctuur. Volgens de UMMC, aanbevolen doses zijn 1 tot 3 gram per dag voor de gedroogde wortel, 400 tot 600 mg driemaal daags gedurende gestandaardiseerde poeder, en 15 tot 30 druppels vier keer dagelijks voor tinctuur. Neem contact op met uw professionele alvorens te bepalen van een dosering gezondheidszorg.

Voorzorgsmaatregelen

Dieet kurkuma wordt beschouwd als veilig; echter, supplementen hebben de capaciteit om bijwerkingen veroorzaken. Bijvoorbeeld, kan u ervaren maagzweren en maag overstuur neemt u hoger dan de aanbevolen dosering. Als u zwanger of borstvoeding bent, moet je niet nemen van kurkuma supplementen. Uw arts raadplegen alvorens kurkuma als je galblaas problemen hebt of op recept medicijnen zijn. Kurkuma heeft de capaciteit om te interageren met bloed Verdunnende medicijnen, antacida en medicijnen die uw bloedsuiker te verlagen.


gerelateerde artikelen