Is Zoloft een MAO-remmer?

March 16

Is Zoloft een MAO-remmer?

Met de grote verscheidenheid van drugs beschikbaar voor depressie en angst kan het moeilijk om te weten welke drugs welke klasse vallen, en wat de bijbehorende effecten zijn. Zoloft is niet een MAO-remmer maar is een selectieve serotonine reuptake inhibitor (SSRI).

Wat is een MAO-remmer?

Mao is een afkorting voor monoamine oxidase remmers. De MAO-remmers zijn de eerste soorten antidepressiva, ontdekt in de jaren 1950, volgens de Mayo Clinic. Drugs in deze klasse zijn phenelzine en tranylcypromine.

Hoe werken MAO-remmers?

MAO-remmers stoppen een enzym monoamino-oxidase genoemd van hen metaboliseren noradrenaline, serotonine en dopamine, die neurotransmitters stemming is gekoppeld. Als deze neurotransmitters kunnen niet worden gemetaboliseerd, blijven de niveaus van de chemicali├źn hoog, welke stemming verbetert.

Wat is een SSRI?

SSRI's zijn selectieve serotonine heropname remmers. In 1987 was de eerste SSRI worden voorgeschreven fluoxetine. Drugs in deze categorie omvatten escitalopram, sertraline, paroxetine en citalopram.

Hoe werken SSRI's?

Het exacte mechanisme waardoor deze geneesmiddelen werken is niet bekend, maar vermoed wordt serotonine, een neurotransmitter die is gekoppeld aan de stemming, is geblokkeerd wordt teruggepakt omhoog door zenuwcellen, en dit leidt tot een hoger niveau van serotonine in de hersenen, het stimuleren van de stemming.

Waarschuwing

Antidepressiva kunnen soms leiden tot schadelijke of suïcidale gedachten, speciaal voor de leeftijd 18 tot 24 personen. Dit neigt meer gebeuren in het begin van de behandeling met de medicatie, dus het is belangrijk te vertellen uw arts als u om het even welk van deze gedachten omdat u een ander medicijn wellicht.


gerelateerde artikelen