Aerobic oefeningen ter verbetering van de functies van longkanker bij rokers

October 28

Aerobic oefeningen ter verbetering van de functies van longkanker bij rokers

Rokers kunnen actief praktijk een aantal oefeningen ter verbetering van de conditie van de longen. Aerobic oefeningen, in het bijzonder, is aangetoond dat het verbeteren van de kwaliteit van de longfunctie bij rokers. Streven naar de begeleiding van je zorgverlener voordat u een vermoeiende oefeningsroutines, vooral als u rookt.

Wat doe sigaretten naar uw longen

Volgens de Universiteit van Pittsburgh Medical Center, de chemische stoffen die in sigaretten, zoals nicotine, koolmonoxide en teer, komen in je lichaam via je longen. Roken van sigaretten veroorzaakt veranderingen optreden in uw luchtwegen en longen, wat resulteert in ziekte en ziekte. Veel van deze zijn op korte termijn, zoals verkoudheid, terwijl anderen permanent en ernstiger, zoals longkanker en emfyseem zijn.

Aerobic oefeningen verminderen longschade bij rokers

Volgens een rapport gepubliceerd in Cancer Epidemiology, Biomarkers & preventie, na het kijken van 7.000 huidige en vroegere rokers, vonden de onderzoekers dat degenen die met aërobe oefeningen ten minste driemaal per week bezighouden een minder waarschijnlijke kans op het krijgen van longkanker had. Echter, slechts een derde van de rokers oefening regelmatig, volgens de Centers for Disease Control and Prevention.

Welke oefeningen te doen

Volgens TL Clanton, PhD, met de Davis hart en longen Research Institute, terwijl veel aerobic oefeningen de longfunctie verbeteren, is de beste aërobe oefening voor rokers zwemmen omdat daarbij een ritmische tempo van diepe ademhaling. Volgens een studie in het Journal van toegepaste fysiologie, hebben zwemmers verbeterd longcapaciteit en uithoudingsvermogen van de longen. Daarom moeten rokers willen verbeteren longfunctie en capaciteit, deelnemen aan hoge intensiteit zwemmen van ten minste drie dagen per week, gedurende ten minste 30 minuten per dag. Lopen of joggen is een andere goede aërobe oefening voor rokers willen verhogen hun Long-functies.

Theorieën/speculatie

Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Alabama in 2004 op astmatische muizen bleek dat aërobe oefeningen lager een meerderheid van de factoren die tot ontsteking van de longen leiden, volgens een rapport gepubliceerd in de Journal of Immunology. De onderzoekers theorie dat aërobe oefeningen mogelijk succesvol in de verbetering van de longfunctie bij rokers omdat de longfunctie van astmatische muizen en rokers zijn zeer vergelijkbaar.

Misvattingen

Hoewel de aërobe oefening is gunstig op verbetering van de longfunctie bij rokers, niet dat rokers gezonder maken door te blijven roken van sigaretten. Oefening helpt de functionaliteit van je longen, maar stoppen is de beste optie voor uw algehele gezondheid. Uw zorgverlener kunt bespreken een aantal verschillende opties met u om te helpen met het stoppen.


gerelateerde artikelen