Tijger klauw Kung Fu technieken

August 6

Tijger klauw Kung Fu technieken

Tijger klauw Kungfu is een stijl van zelfverdediging dat bewegingen van een tijger simuleert, maar het is veel meer dan dat.. Tijger stijl is bekend als woest en krachtige, volgens "de kunst van Shaolin Kung Fu" door Wong Kiew Kit. Tijger Claw is een interne stijl die is gebaseerd op de "jing" of de essentie van een individu. Deze interne bevoegdheid noodzakelijk tijger klauw technieken om goed te gebruiken is en het moet worden geleerd rechtstreeks van een instructeur.

Tijger klauw techniek

De Tiger Claw is een zuidelijke-stijl hand-vorm, volgens het boek "Kungfu Basics" door Paul Eng. De fundamentele hand positie is vergelijkbaar met Eagle Claw, maar met de vingers gespreid.

Beginnen met uw hand in Willow-Leaf Palm positie (zie bronnen). Gewoon houd uw hand plat met je vingers uitgebreid zoals u zijn zwaaien, maar met je vingers aan te raken. Buig uw pols terug. Een tijger Palm positie aannemen door het buigen van uw middelvinger gewrichten zodat uw vingers en duimen hoeken van 90 graden, of dicht bij 90 graden. Uw hand gespannen en buig de toppen van je vingers lichtjes te simuleren claws (zie bronnen). De Tiger klauw kan worden gebruikt met uw pols gebogen terug naar 90 graden, zoals beschreven, voor stakingen met de hiel van de hand. U kan ook uw pols houden rechtstreeks in een neutrale positie om te staken met de rand van de klauw. Om te grijpen de pols of de onderarm, een tegenstander werkt je pols bukken met de klauw van een tijger volgens "The Art of Shaolin Kung Fu." Tijger klauw stakingen zijn vooral effectief is tegen de keel, de lies en de ogen.

Tijger klauw boren

Tijger Claws werkzaam zijn in kung fu boren voor te bereiden voor gebruik in een gevecht. Één dergelijke boor geschetst in het boek "Shaolin lange Fist Kung Fu" door Yang Jwing-Ming en Jeffrey A. Bolt wordt gebruikt voor het instellen van een staking van de keel. Stand geconfronteerd met een partner in een houding vechten met je linkervoet naar voren. Buig beide knieën lichtjes. Wanneer uw partner een recht rechte punch op je gooit, trek haar arm naar beneden met je linkerarm en gooi de klauw van een tijger aan haar keel met je rechterarm. U zal uw rechterhand zijwaarts met uw duim op de top te raken gemakkelijk de keel draaien. Het boek beveelt een witte kraan vleugel blok, maar u kunt elke gewenste blok.

Een ander boor met behulp van een Tiger klauw-techniek is om te beginnen in dezelfde positie, maar je tegenstander punch met uw linker handpalm aan de buitenkant van zijn rechter elleboog, die zullen aandringen op zijn rechterarm uit uw manier blokkeren. U slaat vervolgens met de klauw van een tijger te zijn lies door te draaien aan uw palm ondersteboven zodat uw vingers richting de vloer wijzen. U kunt alleen de lies staking of simuleren rippen uit de testikels. Hoe dan ook, geen kwaad van uw partner.

Aangescherpt techniek

Versterken van je handen, de vingers en de armen voor het gooien van Tiger klauw stakingen door het doen van de vingertop push ups. Plaats je handen op de grond jezelf op uw vingertoppen met je handen in Tiger klauw standpunt steunen. Uw palmen moeten niet raken de vloer. Houd je armen recht en stap je voeten terug naar je onderlichaam ondersteunen op uw tenen. Plaats je romp zo dat er parallel aan de vloer. Buig je ellebogen te verlagen van je romp richting de vloer en strek ze weer om te voltooien een push-up. Het handhaven van de positie van uw tijger klauw gedurende de push-ups. Je kan dalen tot je knieën of duw ups tegen de muur in plaats daarvan als teen push-ups te moeilijk zijn.


gerelateerde artikelen