Het beste Plan van het gewichtsverlies voor een Underactive schildklier

September 8

Het beste Plan van het gewichtsverlies voor een Underactive schildklier

De schildklier is een vlinder-vormige klier die wraps rond de luchtpijp aan de voorzijde van de keel. Hoewel klein in omvang, is haar rol in het menselijk lichaam enorm. De schildklier scheidt hormonen waarmee het tarief van metabolisme of energie-gebruik in elke cel in het lichaam. Een aantal factoren, met inbegrip van ziekte en medicijnen, kan afbreuk doen aan de schildklier functie. Een gemeenschappelijk symptoom van een underactive schildklier of hypothyreoïdie--is gewichtstoename. Er is geen snelle correctie te helpen u slanke beneden, maar medicatie en een gezonde voeding kan helpen.

Een beetje gewicht verlies Help

Zodra uw arts heeft een underactive schildklier gediagnosticeerd, is de volgende regel van behandeling in de meeste gevallen een schildklier hormoon regime. Mensen met hypothyreoïdie hebben meestal om hormonen te houden van de schildklier normaal functioneert. Zodra uw hormonen hebben geregeld, moet verlies van het gewicht aanzienlijk gemakkelijker zijn.

Wat werkt

Wanneer u die behandeling voor hypothyreoïdie een bent, is de beste plan van het gewichtsverlies gewoon een gezonde, evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging. De nationale endocriene en metabole ziekten informatieservice adviseert een nutriënt-dichte dieet zonder teveel jodium. Het is wellicht om te voorkomen dat de jodium-verrijkte voedingsmiddelen, zoals zout, brood en melk. Wees ervan bewust dat sojaproducten kunnen afbreuk doen aan de functie van de schildklier en de effectiviteit van uw medicatie. Alle dieet zorgen bespreken met uw arts voordat u wijzigingen in uw dieet.

Aan de slag

Als u wilt een gezonde 1 tot 2 pond per week verliezen, raadt de Centers for Disease Control and Prevention verminderen uw calorie-inname van 500 tot 1000 calorieën per dag. Focus op een dieetrijken in hele-korrels, mager eiwit, fruit, groenten en vetarme zuivelproducten, en beperk uw inname van suiker, zout en vet. Vast gezonder gewoonten, zoals het eten langzaam en alleen wanneer je honger hebt. Leren omgaan met negatieve gevoelens en depressie--een ander neveneffect van hypothyreoïdie--via oefening of therapie.

Plaat strategieën

Een van de eenvoudigste plannen te volgen voor gezond eten is de afbeelding van de MyPlate ontworpen door het U.S. Department of Agriculture. Voordat u zelf een maaltijd dienen, mentaal verdeel je bord in kwartalen. Vul een kwart met een mager, niet-soja-eiwit, een kwart met hele-korrels en de resterende helft met groenten en fruit. Een portie magere zuivel, ook eten.

Overslaan van het zeewier

Omdat jodium de brandstof voor een gezonde schildklier is, lijkt het erop dat een hoge-jodium dieet of jodium suppletie met de symptomen van hypothyreoïdie helpen kan, met inbegrip van gewichtstoename. NYU Langone Medical Center verklaart echter dat jodium-rijk voedsel zoals zeewier nuttig zijn kunnen wanneer een underactive schildklier wordt veroorzaakt door een jodium deficiëntie, maar dergelijke tekortkomingen zeldzaam in ontwikkelingslanden zijn. In feite te veel jodium kan leiden tot hypothyreoïdie.


gerelateerde artikelen