Molluscum wratten bij kinderen

July 22

Molluscum wratten bij kinderen

Molluscum contagiosum is een huidziekte die wordt gemaakt van kleine wrat-achtige gezwellen op de huid. De ziekte is gebruikelijk bij jonge kinderen, omdat ze zwakker immuunsysteem dan volwassenen hebben en hebben meer kans om te komen in contact met anderen die deze gemakkelijk overdraagbare ziekte kunnen verspreiden.

Virus

In tegenstelling tot de echte wratten, wordt het virus dat molluscum contagiosum veroorzaakt niet veroorzaakt door een lid van de familie humaan papillomavirus. In plaats daarvan, het virus dat deze ziekte veroorzaakt is een lid van de familie pox virus aan waterpokken virus gerelateerde. Het is over het algemeen beschouwd als een goedaardige virus en infectie, alleen een tijdelijke, behandelbare aandoening met een laag risico op complicaties veroorzaken.

Symptomen

Volgens Medline Plus weergegeven molluscum contagiosum als kleine roze of vlees-gekleurde oneffenheden tussen twee tot vijf millimeter in diameter met een kuiltje in het midden. Ze kunnen ook glimmende, rode of ontstoken. Ze de neiging om het cluster en kunnen worden weergegeven aan beide zijden van twee ontroerende gebieden van de huid, zoals onder de oksel, achter de knie of op de holtes in de liesstreek. De hobbels zijn meestal pijnloos.

Transmissie

Molluscum wordt overgebracht door huid-op-huid contact, of van het aanraken van een object dat iemand met het virus heeft aangeraakt, verklaart de American Academy of Dermatology. Bij kinderen, dit vaak gebeurt in dagopvang of school instellingen wanneer een besmet kind raakt speelgoed, handdoeken of oppervlakken die vervolgens door andere kinderen geraakt zijn. Gymnastiek matten en zwembaden zijn andere bronnen van het vangen van dit virus. Een kind met molluscum contagiosum kan zelf het virus overbrengen als ze aanraken van besmette gebied en vervolgens het aanraken van een ander gebied van het lichaam. De ziekte verspreidt zich sneller in warme, vochtige omstandigheden.

Behandeling

Behandeling van molluscum contagiosum is niet nodig, aangezien de lichaamseigen immuunsysteem zal duidelijk het virus op zijn eigen. Volgens Medline Plus, individuele letsels verdwijnen binnen twee tot drie maanden en de verdwijning van alle letsels is over het algemeen voltooid door zes tot achttien maanden na de initiële infectie. Als ouders niet wachten op de papules wilt verdwijnen op hun eigen land, kunnen de hobbels af met behulp van vloeibare stikstof, operatief verwijderd worden met een scalpel, verwijderd door elektrische cauterisatie of opgelost met behulp van zuren worden bevroren. Crèmes en orale medicatie kunnen ook worden gebruikt voor de behandeling van de infectie.

Preventie

Ouders moeten hun kinderen leren goede hygiëne om te voorkomen dat deze en andere besmettelijke huidaandoeningen, legt de Centers voor Disease Control and Prevention. Goede handen wassen, is met behulp van warm water en zeep voor 10 tot 15 seconden, de primaire methode van verdediging tegen het vangen van molluscum contagiosum. Kinderen moeten ook vermijden lichamelijk contact met andere besmette kinderen en met items behandeld door besmette personen.


gerelateerde artikelen