Oorzaken van hoge bloeddruk bij jonge mannen

April 21

Oorzaken van hoge bloeddruk bij jonge mannen

Bloeddruk lezingen hebben twee getallen, de top, bekend als de systolische en de bodem, bekend als de diastolische. Het dagboek "Archives of Internal Medicine" citeert een studie waarin jonge mannen met een hoge systolische bloeddruk van meer dan 120 mmHg meer waarschijnlijk ervaring van hart-en vaatziekten en beroerte op middelbare leeftijd en ouder. Daarin staat dat hoge bloeddruk bij jonge mannen onopgelost, met ingang van 2010 blijft, maar wijst erop dat veranderingen in levensstijl verlaagt het risico.

Familiegeschiedenis

De American Heart Association lijsten genetica als een belangrijke risicofactor voor het ontwikkelen van hoge bloeddruk. Er staat dat ouders met hoge bloeddruk deze trek aan hun nakomelingen doorgeven kunnen. Als dit risico bestaat, benadrukt de AHA dat regelmatige controle van de bloeddruk bij jonge mannen met ouders, grootouders of naaste verwanten met hoge bloeddruk. Hoewel erfelijke eigenschappen kunnen niet worden veranderd, zal behoud van een gezonde levensstijl helpen bij het houden van de bloeddruk op normale niveaus.

Obesitas en voeding

Het nationale hart, bloed en Lung Institute Staten dat de opkomst van obesitas in tieners deze bevolking op risico van hoge bloeddruk zet. Het Instituut meldt dat jonge mannen, vooral van Afro-Amerikaanse en Mexicaanse-Amerikaanse afkomst, meer waarschijnlijk is te bezwijken voor hoge bloeddruk dan blanke mannen. Dit risico neemt toe met obesitas. Een dieet rijk aan natrium draagt ook bij aan hoge bloeddruk, evenals verhoogde alcoholconsumptie.

Inactiviteit

De Centers for Disease Control and Prevention rapporten dat adolescenten hun dagelijkse activiteit dramatisch vanaf de leeftijd van 12 tot en met 21 verlagen. Gebrek aan lichaamsbeweging bij jonge mannen kan verhogen lichaam massa en een verhoogde spanning op het hart zetten. MayoClinic.com citeert richtsnoeren die uurtje van fysieke activiteit de meeste dagen van de week aanbevelen. Dit helpt bij het verlagen van gewicht, verlichten van stress en dus minder belasting van het hart, te voorkomen of hoge bloeddruk te verlagen.

Roken

Nicotine vernauwt de bloedvaten, die op zijn beurt blootstelt jonge mannen om verhoogde bloeddruk en hartslag. MayoClinic.com stelt dat veel van de 4800 chemische stoffen in tabak atherosclerose, of verharding van de slagaders, waardoor de bloeddruk kunnen veroorzaken. De koolmonoxide in sigarettenrook vermindert de zuurstof in het bloed, waardoor het hart pomp sneller en hoge bloeddruk verhogen.

Onvolgroeidheid bij de geboorte

Het dagboek "Verkeer" citeert een studie dat toont jonge mannen die te vroeg geboren zijn vertonen tekenen van hoge bloeddruk. Hoe eerder de geboorte, de gevoeliger het individu. Dit is in de hoge systolische lezing duidelijker dan de diastolische lezing, hoewel beide nummers hoger met verminderde gewicht als gevolg van vroeggeboorte zijn.


gerelateerde artikelen