Wat zijn de voordelen van eiwit van hertenvlees?

September 15

Wat zijn de voordelen van eiwit van hertenvlees?

Hertenvlees, een andere naam voor herten vlees, is een mager, dichte vlees dat een aanvulling op een gezond dieet zijn kan. Het is een bron van eiwitten, en vergeleken met dergelijk vlees als rundvlees of varkensvlees, het is lager in verzadigde vetten en cholesterol. In feite heeft 3 oz. van hertenvlees minder calorieën dan 3 oz. van kip.

Laag in calorieën

Een gedeelte van de 3 oz. van hertenvlees heeft 135 calorieën. Dezelfde hoeveelheid rundvlees lendenen heeft 180 calorieën, varkensvlees lendenen heeft 170 calorieën en kip dijen 150 calorieën voor een portie 3 oz. hebben.

Eiwitrijk zonder verzadigd vet

Hertenvlees heeft 26g eiwit met alleen 3g vet en slechts 1 gram verzadigd vet. Varkensvlees lendenen heeft dezelfde hoeveelheid eiwitten, maar het dubbele van het bedrag van de totale vet- en driepersoonskamers van de hoeveelheid verzadigd vet. Rundvlees heeft minder eiwitten en meer vet dan varkensvlees.

Bron van B vitamines

Een portie 4 oz. hertenvlees biedt 60% van de RDA van B12 en meer dan 20% van de RDA van B6, zowel van die helpen te voorkomen dat homocysteine uit te bouwen in je cellen. Hertenvlees is 40 procent van de B2, ook bekend als riboflavine, die werkt om te stoppen met migraine-aanvallen en 30 procent van de B3, bekend als niacine is belangrijk in de energieproductie.

Andere voeding

Hertenvlees bevat geen natrium, fiber of suiker of koolhydraten. Hertenvlees is een bron van ijzer, met bijna 30% van de RDA in een 4 oz. gedeelte. Dat dezelfde serveren ook heeft 25% van uw ADH voor fosfor en 20% van de ADH voor selenium en zink.


gerelateerde artikelen