Wat kunt u doen de menselijke aanhangsel om gezond te houden?

July 3

Wat kunt u doen de menselijke aanhangsel om gezond te houden?

Uw aanhangsel is een klein orgaan dat is gekoppeld aan de rechterkant van uw dikke darm. Meeste van de tijd, het aanhangsel veroorzaakt geen problemen, maar af en toe wordt geblokkeerd met ontlasting of wordt geïnfecteerd en ontstoken. Deze ontsteking blindedarmontsteking wordt genoemd, en vormt een medische noodsituatie. U kunt mogelijk uw aanhangsel om gezond te houden met uw dieet, maar als het ontstoken, het weten wat te doen uw gezondheid en uw leven kunt opslaan.

Dieet

Terwijl er geen surefire manier is om te voorkomen dat blindedarmontsteking, de Universiteit van Maryland Medical Center verslagen dat eten vers of bevroren kunnen groene groenten en tomaten verminderen uw risico van het ontwikkelen van de voorwaarde. Groenten in de familie kruisbloemigen zoals kool, bloemkool en spruiten, lijken te zijn het meest effectief bij het voorkomen van een aanval, samen met erwten en bonen. Verwerkte tomaten producten, zoals tomatensaus, kunnen ook uw risico op zich nemen.

Weten van symptomen

Een van de manieren die u voorkomen ernstige complicaties dat kunt als uw aanhangsel ontstoken is te weten de symptomen van een blindedarmontsteking. De aandoening begint vaak met matige tot ernstige pijn rond de navel, die naar de lagere juiste kwadrant van het abdomen kan lokaliseren. Ook moet u wellicht een low-grade koorts, misselijkheid en braken, diarree en een verlies van eetlust. Ook treden frequent moeten urineren. Baby's en kleine kinderen wellicht een opgeblazen of gezwollen buik.

Krijg onmiddellijke behandeling

Als u of uw kind de symptomen van een blindedarmontsteking heeft, is het cruciaal dat je naar de SEH of raadpleeg uw arts onmiddellijk. Een geïnfecteerde bijlage kan barsten binnen de 24u, en deze complicatie verhoogt het risico van ernstige infectie en dood. De behandeling van blindedarmontsteking is de chirurgische verwijdering van de appendix. U zal waarschijnlijk ook worden gegeven antibiotica ter voorkoming van infectie, en u wellicht een paar dagen doorbrengen in het ziekenhuis na de operatie.

Post-op

Nadat uw aanhangsel is verwijderd, moet u uw activiteiten beperken voor de tijd die nodig is u te genezen. Dit kan helpen bij het voorkomen van complicaties en zal u toelaten om sneller te herstellen. Als u had uw appendix verwijderd laparoscopically, kan u genezen sneller dan als je open abdominale chirurgie had of als uw aanhangsel voordat barsten het kan worden verwijderd. Uw arts zal u laten weten wanneer u uw normale activiteiten kan hervatten. Als u antibiotica kregen, moet u tot het einde van de volledige cursus, zelfs als u zich beter voelt. Verslag een ernstige pijn of pijn die erger in plaats van beter met uw arts.


gerelateerde artikelen