Behandelingen voor Rosacea van het oog

June 23

Rosacea is een huidaandoening die vooral van invloed op het gezicht, vaak veroorzaakt roodheid of blozen. Oculaire rosacea is een vorm van de aandoening die zich uitstrekt tot het oog en manifesteert zich door middel van droogte, ontsteking van de oogleden, infectie en de overdreven verschijning van de bloedvaten van het oog. De internationale Rosacea Foundation (IRF) legt uit dat de meeste mensen die hebben van rosacea van het oog met oogbeschadigingen en/of samen met roodheid van de huid symptomen, maar dit niet altijd het geval is. Ongeveer 20 procent van de bevolking van mensen met rosacea hebben ogen symptomen voordat de gebruikelijke huid symptomen verschijnen. Behandeling van oculaire rosacea varieert afhankelijk van de specifieke symptomen weergegeven.

Ooglid hygiëne

Een gemeenschappelijke soort ontsteking overeenstemming met oculaire rosacea heet blefaritis. Mensen die blefaritis hebben ervaren pijn, zwelling en krokant oogleden. Huid kan vlok op de oogleden en een gevoel van "korrel" in het oog kan zich ook voordoen. Behandeling voor deze aandoening omvat scrupuleuze ooglid hygiëne om te verwijderen van puin en ontsteking verminderen. Warmwater kompressen inzetbaar korst materiaal los te maken en zo de besturing van de branden, jeuk ongemak. Een zacht reinigingsmiddel zoals een baby shampoo kan worden verdund met water en Bette op de oogleden en de wimpers te houden het gebied schoon en vrij van bacteriën. Sommige mensen met een Blefaritis ontwikkelen ooginfecties en medicinale oogdruppels voor de verdere behandeling van de voorwaarde kan worden voorgeschreven.

Behandeling voor droge ogen

Volgens de National Rosacea Society, heeft maar liefst 60 procent van de mensen met rosacea van de huid ook ogen symptomen vertonen. De meerderheid van deze bevolking ervaringen droge ogen die kunnen jeuken en branden. Behandeling voor droge ogen geassocieerd met rosacea omvat het gebruik van kunsttranen om de ogen vochtig te maken. Toevoegen van vocht aan de lucht met een luchtbevochtiger, vooral 's nachts, kan ook helpen verlichten van de droge ogen symptomen als gevolg van rosacea. Ernstige droge ogen kunnen een chirurgische ingreep die de traanbuisjes van drainage stopt nodig. Belemmeren de traanbuisjes drainagesysteem houdt meer van iemands natuurlijke tranen in de oogcontour en kan worden gedaan op een tijdelijke of permanente basis.

Medicijnen

Oculaire rosacea kan leiden tot infecties van het hoornvlies of de iris, respectievelijk keratitis en iritis genoemd. Deze twee voorwaarden worden vaak behandeld met cursussen van antibiotica om de infectie en het behoud van de visie. Beide anti-schimmel en anti-bacteriële oogdruppels worden voorgeschreven voor de behandeling van deze aandoeningen. Systemische (mondeling) anti-inflammatoire en antibiotica drugs kunnen worden verlangd, in sommige ernstige gevallen, uit te roeien van de bron van besmetting.

Verlichten-stallen

Soms is de olie-klieren gelegen rondom het oog kunnen geïnfecteerd raken en vormen een harde bult. De bult, genaamd een stye, kunnen erg pijnlijk zijn. Styes zijn niet ongewoon in rosacea patiënten, maar in de meeste gevallen kunnen worden behandeld thuis zonder medicijnen. Toepassen van een warm kompres op het getroffen gebied tot vier keer per dag kan helpen de stye oplossen zelf, hetzij door het verdwijnen of door openstelling en zuig.

Complicaties

Oculaire rosacea kan zeer gevaarlijk worden als de specifieke oog voorwaarde is niet gediagnosticeerd en behandeld zo spoedig mogelijk. Keratitis is misschien wel een van de ernstigste van oculaire rosacea symptomen. Het kan leiden tot verlies van de visie als de hoornvlies infectie niet wordt behandeld. Erkennen van individuele trekkers en proberen om uitbraken te minimaliseren kunt besturen van beide vormen van rosacea en beperken van de schade door oogbeschadigingen en/of symptomen.


gerelateerde artikelen