Olympische spelen informatie voor jonge geitjes

June 19

Olympische spelen informatie voor jonge geitjes

De Olympische spelen die we vandaag kennen, zijn zeer verschillend van de oorspronkelijke Olympische spelen die in Olympia, Griekenland, meer dan 2700 jaar geleden plaatsvond. Sindsdien, ze hebben plaatsgevonden over de hele wereld, werd bijgewoond door meer dan 200 landen en veel verschillende sporten hebben opgenomen. Sommige Olympische gegevens mogelijk bijzonder interessant is voor kinderen.

Geschiedenis

De Olympische spelen werden gemaakt en voor het eerst gehouden in 776 voor Christus in het oude Griekenland ter ere van de koning en de koningin van de Griekse goden, Zeus en Hera, en alleen mannen kunnen concurreren. In 1896 werden de eerste officiële moderne Olympische spelen gehouden in Athene, Griekenland. Sindsdien, de Olympische spelen gehouden om de vier jaar in vele grote steden over de hele wereld. In 1924 werden de eerste Olympische Winterspelen gehouden. Ze ook plaatsvinden om de vier jaar maar twee jaar na de Olympische spelen worden gehouden. De stad waar de spelen worden gehouden heet de "gaststad." Vrouwen mochten deelnemen aan de Olympische spelen voor het eerst in 1928.

Olympische sporten

Het aantal sporten gespeeld op de Olympische Winterspelen van wijzigingen van jaar tot jaar. Enkele van de meest populaire zomer Olympische sporten zijn zwemmen, Fietsen, gymnastiek, volleybal en paardrijden. Er zijn ook veel evenementen gezamenlijk bekend als Atletiek, zoals de 100-meter-streepje, de marathon, hordelopen, estafette race, het verspringen, het hoogspringen en het polsstokhoogspringen. De Winter Olympische sporten afdaling en langlaufen zijn, bobsleeën, kunstschaatsen, ijshockey, snowboarden en schansspringen. Sporten die niet langer in de wedstrijden worden gespeeld zijn golf, lacrosse, rugby Unie en motor watersporten. Als een sport is erg populair bij de toeschouwers, maar er zijn een heleboel atleten gekwalificeerd om te concurreren, zou het Internationaal Olympisch Comité besluiten in te voeren in de volgende Olympische spelen, wat meestal betekent dat één van de minder populaire sporten moet worden neergezet.

De openingsceremonie

De openingsceremonie van de spelen is meestal een dramatische feest, waarbij honderden mensen. De openingsceremonie begint met het bijeenbrengen van de vlag van het gastland en het zingen van het volkslied. Er is dan een voorstelling waarbij muziek, dans en kleurrijke kostuums, samen met een hightech verlichting en speciale effecten show. Na dat, iedere atleet marsen in het stadion onder de vlag van zijn land. Aan het einde van de openingsceremonie, de Olympische fakkel van een wordt doorgegeven naar de laatste vervoerder, die licht van een enorme brand om te openen de spelen.

De Olympische fakkel

De Olympische fakkel is een symbool van de oude Griekse Olympische spelen. De vlam brandt in Griekenland, enkele weken vóór de spelen en reizen over de hele wereld naar de gaststad voor de spelen. Meestal wordt gedragen door lopers, maar heeft afgelegd per kameel, schip, vliegtuig en kano. In 2000, de fakkel reisde onderwater voor de eerste keer, als een duiker het verleden het Great Barrier Reef in Australië bracht.

Andere Olympische spelen

De Paralympische spelen worden gehouden net na de zomer en Winterspelen zowel zijn voor sporters met een lichamelijke handicap. De Special Olympics is een competitie om de twee jaar gehouden en alle atleten zijn intellectueel uitgeschakeld.


gerelateerde artikelen