Is het eten van Fast Food veroorzaken hoge bloeddruk?

August 19

Vermindering van de bloeddruk is een belangrijke gezondheids-zorg in de Verenigde Staten, waar meer dan 30 procent van de volwassenen hoge bloeddruk, volgens de Centers for Disease Control and Prevention hebben. Hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor een hartaanval en beroerte, en voedingskeuzen spelen een rol. Fastfood bevat bijvoorbeeld vaak ongezonde hoeveelheid natrium en vet, die een negatieve invloed kan hebben op de bloeddruk. Dieet is een halster risicofactor; gezonder voedsel keuzes maken helpt verminderen uw risico.

Hoe het klopt

Ongeveer 90 procent van de Amerikanen eten teveel natrium, volgens de Centers for Disease Control. Geschat wordt dat Amerikanen gemiddeld 3300 milligram natrium per dag, dat meer dan de aanbevolen inname van 2.300 milligram eten is, volgens de CDC. Ongeveer komt een kwart van het natrium dat je eet uit restaurant levensmiddelen, schattingen de CDC. Beheersing van uw inname van natrium is met name kritiek als je ouder wordt, omdat de bloeddruk neemt uiteraard toe met de leeftijd. Het risico van hoge bloed druk meer dan verdubbelt zodra u bereiken leeftijd 35 of meer bedraagt.

Uw omgeving kan invloed uitoefenen

Onderzoekers uit meerdere organisaties, met inbegrip van de Oregon Research Institute vond een link naar fast food en een verhoging van de bloeddruk. Zij heeft een studie laten verrichten waarbij van middelbare leeftijd en oudere volwassenen vanaf 120 buurten in Portland Oregon. De studie vond een correlatie tussen de dichtheid van fast-food restaurants per buurt en verhoogde bloeddruk. Bewoners wonen in een buurt met een zware dichtheid van fast-food restaurants hadden hogere bloeddruk. Onderzoekers ontdekten ook een link naar het maken van regelmatige bezoeken aan fast-food restaurants en een verhoging van de bloeddruk. De resultaten werden gepubliceerd in de maart 2009 editie van het tijdschrift "Preventieve geneeskunde."

Gevolgen van een enkele Fast-Food maaltijd

Zelfs een enkele hoge vet, fast-food maaltijd oefent negatieve invloed op de bloeddruk, volgens een studie gepubliceerd in "The Journal of Nutrition" in April 2007. In de studie aten gezonde deelnemers twee fast food maaltijden met 42 gram vet op verschillende gelegenheden, of twee laag vetgehalte, niet-fast food maaltijden. Het hoge vet, fast food maaltijden veroorzaakt bloeddruk stijgen en het hart te verslaan sneller, ten opzichte van de groep die een vetarme maaltijd aten. Deze gegevens ondersteunt bewijs dat overtollig vet, vooral verzadigd vet, draagt bij aan de aanhoudende hoge bloeddruk, volgens de studie.

Food For Thought

Eten fastfood is niet de enige factor die invloed van de bloeddruk. Algemene voeding en niveau van lichamelijke activiteit spelen een rol in de ontwikkeling van hypertensie. De Oregon Research Institute studie vond de link naar hoge bloeddruk verminderd met verhoogde lichaamsbeweging en de consumptie van groenten en fruit. Dit onderstreept de invloed van dieet en lichaamsbeweging in de algehele gezondheidstoestand.


gerelateerde artikelen