Aanbevolen voeding na de afschaffing van een maag vultrechter

September 3

Aanbevolen voeding na de afschaffing van een maag vultrechter

Maag voeding buizen leveren vloeibare voeding om calorieën en voedingsstoffen gedurende een tijd een persoon is niet in staat om te eten. Degenen die alleen voeding door middel van een vultrechter hebben ontvangen voor een periode van tijd wellicht langzaam opnieuw vast voedsel, om te voorkomen dat het veroorzaken van gastro-intestinale overstuur. Als een vultrechter tijdelijk geplaatst wordt, kan uw arts direct u over wat voor soort voedsel te eten nadat de buis is verwijderd.

Identificatie

Maag voeding buizen verstrekken voeding voor degenen die moeite door mond eten hebben. Sommige buizen worden schroefdraad via de neus en in de maag, terwijl anderen kunnen rechtstreeks via de huid van de buik worden geplaatst en in de maag of darm. Veel voeding buizen zijn tijdelijk, en een patiënt moet na verwijdering, beginnen met het eten weer mondeling, langzaam opbouwen back-up regelmatig voedsel.

Kinderen

Sommige kinderen met het voeden van problemen moeten voederen buizen om hen gewichtstoename tijdens het leren om voedsel te eten mondeling te helpen. Een kind een vultrechter verwijderd heeft kan via de mond weinig heb gegeten. Na de bestellingen van uw arts, levensmiddelen geleidelijk uit te voeren. Veel kinderen beginnen goed met gepureerde voedsel om te beginnen, nadat voederen buis. Pureren van voedsel verandert de consistentie zodat veel voedingsmiddelen draaglijk voor sommige kinderen. Als uw kind oud genoeg voor vaste stoffen is, kunt u verschillende soorten voedingsmiddelen met een gepureerde consistentie zoals aardappelpuree zonder klontjes, yoghurt, pudding en havermout, terwijl voeden haar volgens honger en volheid.

Aspiratie

Sommige patiënten wellicht een vultrechter vanwege eten moeilijkheden en overgang naar orale voeding kan hen in gevaar brengen van aspiratie. Dit gebeurt wanneer sommige van het voedsel dat wordt verondersteld om te gaan naar de maag eindigt in de longen. Het heeft de potentie om schade veroorzaken aan longweefsel of mogelijke besmetting. Om te voorkomen dat het risico op aspiratie na verwijdering van de maag buis, moet u wellicht te verdikken van vloeistoffen om deze gemakkelijker te slikken. Veel soorten voedsel kunnen worden geknipt of geserveerd in kleine hapjes zoals brood, zuivel, fruit en groenten die makkelijk te kauwen en slikken. Vermijd voedingsmiddelen die uiterst taai zoals schokkerig of gedroogde vruchten zijn; stringy vlees; en kruidig voedsel dat meer schade veroorzaken kunnen als aanzuiging.

Betekenis

Als u had slechts vloeibare voeding, je lichaam kan hebben moeite aan te passen aan nieuwe voedingsmiddelen en met diarree of constipatie kan reageren. Kies voedingsmiddelen die vezel, die bijdragen bevatten kan tot het reguleren van de darmfunctie, met inbegrip van vruchten zoals bananen en avocado's; groenten zoals aardappelen of gekookte wortelen; en peulvruchten, met inbegrip van gebakken bonen. Één soort medium gebakken aardappel bevat 5 gram vezels, terwijl een kopje van gebakken bonen heeft 16 gram. De toevoeging van een oplosbare vezel-supplement kan nodig zijn als bleef problemen zijn. Blijven drinkwater te handhaven hydratatie, die het lichaam tijdens perioden van diarree kan aanvullen of kan bijdragen tot het voorkomen van obstipatie.

Overwegingen

Na verwijdering van een vultrechter, zal uw arts u adviseren over welk voedsel te eten en in welke mate, te handhaven adequate voeding. Het is wellicht om te zien een diëtist voor hulp bij planning uitgebalanceerde maaltijden. Terugkomend op het eten na een vultrechter aanvullende voeding in de vorm van shakes of poeder wellicht, als u kan niet gevoel dat het eten veel op het eerste. Omdat elke voorwaarde afwijkt, wordt de lengte van de tijd een vultrechter in plaats, alsmede de redenen voor plaatsing is variëren. Terugkeren naar een normale voeding na verwijdering kan niet draaglijk meteen.


gerelateerde artikelen