Zout & nierstenen

August 16

Zout & nierstenen

Nierstenen zijn kleine, harde, pebble-achtige kristallen die geplakt kunnen worden in de nieren of de buis van Eustachius urine vanuit de nieren naar de blaas genaamd de urineleider draagt. Deze stenen kunnen erg pijnlijk en soms moeilijk te medisch behandelen. Er zijn meerdere oorzaken van de nierstenen, waarvan sommige worden overgenomen en anderen waarvan kunnen worden gecontroleerd. Een belangrijkste controleerbaar oorzaak van nierstenen is een hoge-zout dieet.

Symptomen van nierstenen

Een hoge-zout dieet beïnvloedt rechtstreeks uw nieren omdat de nieren zijn de organen die het zout uit het lichaam verwijderen. Er is ook een duidelijke link tussen hoge-zout diëten en nierstenen, die in sommige gevallen geen symptomen veroorzaken. Nochtans, zijn sommige nierstenen kan veroorzaken hevige pijn in de nieren of in de urineleider, die als lage rugpijn of pijn in de buurt van de blaas voelen kan. Nierstenen kan ook leiden tot bloed in de urine of kan zelfs het blokkeren van de stroom van urine.

Zout en Calcium stenen

Er zijn vier hoofdtypen van nierstenen: calcium, struviet, urinezuur en cystine. Wanneer je lichaam excretes het zout dat je in urine eet, wordt calcium ook uitgescheiden. Dus hoe meer zout u eet, het meer zout en kalk zal worden uitgescheiden in de urine. Wanneer calciumgehalte in de urine te hoog wordt, precipiteren de calcium-moleculen uit de urine en formulier nierstenen met scherpe randen, die in de nier- of urineleider kunnen indienen.

Zout aanbevelingen

De Universiteit van Maryland Medical Center raadt aan dat mensen gevoelig voor calcium stenen limiet zout inname tot 3g zout per dag. Ze raden echter aan handhaving van normale calciuminname als dit mineraal belangrijk is voor het behoud van sterke botten en de botten ziekte osteoporose voorkomen. Bovendien, vermindert de calciuminname te beperken niet de incidentie van calcium nierstenen. In tegenstelling, reduceert beperking van zout inname effectief calcium nierstenen.

Tips voor het beperken van zout inname

Zout-inname te beperken is makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien deze kruiden aanwezig in vele levensmiddelen, vooral bewerkte voedingsmiddelen. De eerste eenvoudige tip is om het zout shaker van de tafel. Bovendien, zout is vaak aanwezig in teveel niveaus in verwerkte voedingsmiddelen, zoals lunch vlees, ingeblikte soepen, en snack voedsel zoals chips en zoutjes. Voordat u bewerkte voedingsmiddelen koopt, bestuderen het voedingswaarde-etiket en bepalen of een bepaald type van voedsel kan worden opgenomen in uw laag-zout dieet. Tot slot maken van maaltijden vanaf nul zorgt ervoor dat u weet dat de hoeveelheid zout in elke maaltijd; het toevoegen van kruiden en andere smaakmakers van de no-zout naar smaak in plaats van zout toevoegen.


gerelateerde artikelen