Gebruik van scharlei olie tijdens de zwangerschap

September 22

Gebruik van scharlei olie tijdens de zwangerschap

Clary sage etherische olie wordt beschouwd als gunstig zijn voor een aantal aandoeningen zoals depressie, angst, migraine, spijsverteringsstoornissen, huidontsteking en andere stress-geïnduceerde symptomen. Deze therapeutische plantaardige olie wordt ook aanbevolen voor vrouwen gezondheidskwesties met inbegrip van premenstrueel syndroom, of PMS. Clary sage etherische olie kan ook helpen verlichten pijn en bevordering van de arbeid om te helpen gemak bevalling en levering. Het is, echter gecontra-indiceerd voor gebruik op enig ander tijdstip tijdens de zwangerschap omdat het samentrekkingen van de baarmoeder of de baarmoeder induceren kan. Spreken met uw zorgprofessional over het gebruik van scharlei olie tijdens de bevalling.

Stap 1

Giet een kleine hoeveelheid clary sage etherische olie in een kom en geniet van ongebleekte katoenen ballen of pads daarin. Plaats de katoen in uw kussensloop of dichtbij het bed wanneer je halverwege vrouw of de dokter adviseert dat het veilig is om dat te doen is. Dit kan zijn wanneer uw zwangerschap de vervaldatum is bereikt of wanneer de arbeid begint. Inademen van de Scharlei olie zal helpen induceren samentrekkingen van de baarmoeder te vergemakkelijken van de arbeid.

Stap 2

Meng een deel Scharlei olie met enerzijds puur drager oliën, zoals amandelolie. Test een kleine hoeveelheid op je innerlijke arm 12 uur vóór gebruik om ervoor te zorgen dat het niet een allergische reactie op de huid tot. Gebruik uw vingers om Masseer de olie in de huid van de buik te vergemakkelijken van de arbeid en pijn van de levering. Gebruik alleen de hoeveelheid etherische olie aanbevolen door uw arts of verloskundige als teveel kan worden giftig.

Stap 3

Plaats een paar druppels van de etherische olie van salie in een Aromabrander en toestaan dat de geur te verspreiden in de kamer waar bevalling zal plaatsvinden. Ademhaling in het aroma helpt gemak arbeid door intensivering van de weeën en verlichten van pijn voor de geboorte van een sneller en eenvoudiger. Meng de salie met andere etherische oliën zoals lavendel te bevorderen van kalmte en verlagen angst voor en tijdens de geboorte.

Stap 4

Voeg een paar druppels van scharlei olie aan een hydraterende crème of lotion. Gebruik 2 druppels van de etherische olie per 10mL crème of lotion. Masseer het in de huid kort voor arbeid te verlichten pijn en samentrekkingen van de baarmoeder voor een gemakkelijker levering te bevorderen.

Waarschuwingen

  • Scharlei olie mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, als het kan samentrekkingen van de baarmoeder en bloeden induceren en dus eventueel een miskraam veroorzaken. Verwar salie niet met gewone salie olie, die is meer giftig en mag niet worden gebruikt. Spreken met uw zorgverlener voordat u essentiële oliën gebruikt tijdens de zwangerschap en arbeid.

Tips

  • Clary sage etherische olie wordt beschouwd als respiratoire, gespierd en uteriene systemen steun tijdens arbeid. Dit helpt verlichten van de geboorte van de baby, omdat regelmatige en consistente samentrekkingen van de baarmoeder worden gepromoot. Scharlei is ook een pijnstiller voor het verlichten van pijn voor een comfortabeler levering.

Wat die u nodig hebt

  • Clary sage etherische olie
  • Katoenen ballen of pads
  • Amandel olie
  • Aromatherapie diffuser

gerelateerde artikelen