Een activiteit van de sanitaire voorzieningen voor kinderen

October 3

Een activiteit van de sanitaire voorzieningen voor kinderen

Onderwijs kinderen over persoonlijke hygiëne en sanitaire voorzieningen niet alleen helpt om te voorkomen dat ze ziek zijn, dat het verhoogt ook hun begrip van hoeveel water ze elke dag gebruiken. Als's werelds armste gemeenschappen strijd om schoon water te vinden, is het integraal aan uw kinderen leren waarom is het zo belangrijk voor de instandhouding van deze ooit afnemende bron.

De kiem-spel

Leer uw kind over elementaire sanitaire voorzieningen en hygiëne met het "kiem spel." Verdeel de kinderen in twee groepen: de mens en de gevreesde kiemen. Leiden de mensen aan de ene kant van de kamer en de "kiemen" naar de andere. Certificaat te onderscheiden van de twee groepen door middel van de "kiemen" met rode T-shirts. Vragen de kinderen aangepast aan de leeftijd over kiemen en sanitaire voorzieningen. Bijvoorbeeld, vragen de kinderen als ze hun handen wassen moeten na het blazen hun neus. Als de kinderen correct beantwoorden met "ja", de kiemen blijven waar ze zijn. Telkens wanneer die de kinderen ten onrechte beantwoorden, binnenvalt een van de kiemen. Elke daaropvolgende juiste antwoorden sturen de ziektekiemen weg. Vul een ronde van acht tot 10 vragen en het aantal "kiemen" vermengd met de "mensen". Aan de kinderen uitleggen dat goede hygiëne en sanitaire maatregelen konden de kiemen die mensen ziek maken weg te houden.

Tracking waterverbruik

Help kinderen begrijpen het belang van waterbesparing, en hoe waterbesparing begint thuis. Instrueren hen om bij te houden van hun familie consumptie. Uw kind voorzien van een eenvoudige grafiek met de gemiddelde hoeveelheid water nodig voor het uitvoeren van dagelijkse taken. Volgens de Utah divisie van watervoorraden, de gemiddelde Amerikaan gebruikt drie gallons water zijn tanden te poetsen. Telkens wanneer die een taak, wordt uitgevoerd door het kind helpen hem opschrijven op de grafiek. Na een week bespreken hoeveel water werd gebruikt, en komen met praktische manieren om te bezuinigen op de consumptie, zoals het installeren van low-flow douchekoppen of bezuinigen op gazon waterings.

Schrobben van je handen

Gebruik glitter te geven kinderen het belang van het wassen van de handen. The Columbus Public Health Administration's website belicht een leuk spel genaamd "Glitter ziektekiemen." Giet wat glitter op elk kind handen. Dan de kinderen in twee groepen verdelen: de gebruikers van water en zeep en gewoon watergebruikers. Instrueer de kinderen hun handen wassen en erop wijzen hoe met behulp van water en zeep meer effectief is te verwijderen van de kiemen glitter dan water alleen. De Columbus volksgezondheid administratie stelt ouders giet glitter op hun handen en raak de children's haren, kleding of andere objecten. Wijzen hoe, zoals bacteriën, de glitter gemakkelijk van de ene persoon of object naar de andere overgedragen wordt.

Wandelen voor Water

In tegenstelling tot kinderen in vele arme landen, misschien uw kinderen kunnen eenvoudig aan de kraan te zetten als dorstig voor verleend nemen. Leer uw kinderen waarom instandhoudings- en sanitaire voorzieningen is zo belangrijk door hen te sturen op een zoektocht naar schoon water. Loop rond het huis en instrueren van de kinderen in kaart te brengen alle plaatsen waar schoon water beschikbaar, met inbegrip van kranen, bad en toilet is. Wegzetten van de kaart en vertellen kinderen al dat gemak is verdwenen, en het is aan hen om te vinden van schoon water. Gelooft de kinderen hoe ver dat ze nodig zou hebben om te reizen? Uitgaan in uw buurt zoeken naar bronnen van schoon water en erop wijzen dat voor veel kinderen over de hele wereld, dit een dagelijkse reis is.


gerelateerde artikelen