Mondwater & een zere keel

May 11

Mondwater & een zere keel

Antiseptisch mondwater kan worden gebruikt voor de behandeling van enkele van de symptomen die keelpijn veroorzaken. In feite, volgens health maintenance organization Kaiser Permanente zijn recept-sterkte antiseptische mouthwashes een algemeen voorgeschreven behandeling. De meeste mensen weten hoe swish en gorgelen voor mondhygiëne, maar wanneer en hoe om te verlichten van een zere keel is minder bekend.

Indicatoren

Volgens de Kaiser Permanente "Healthwise Handbook," niet zal mondwater verlichten uw zere keel. Het kan echter helpen doden de bacteriën het irriterend en versnellen uw genezing. Zere keel veroorzaakt door bacteriën of door Aften, zijn de keelpijn waarvoor een gorgelen met mondwater is het meest effectief.

Hoe het werkt

Het soort keelpijn mondwater kan helpen is in wezen een minderjarige wond aan de binnenkant van je keel: een schrapen of schuren. Het vocht en bacteriën die natuurlijk in je mond leven kunnen houden deze kleine verwondingen verse en pijnlijke veel langer dan een vergelijkbare schrapen op uw huid zou duren. Antiseptisch mondwater doodt de bacteriën het in contact komt met, en versnelt genezing op dezelfde manier als die een antibioticum crème helpt een verlaging op uw huid te behandelen.

Routebeschrijving

Mondwater gebruiken op een zere keel, moet u eerst bevestigen is een antiseptisch mondwater. Sommige mouthwashes zijn gewoon water waarmee plaque los voordat het borstelen en niet iets om te helpen u genezen. Giet ongeveer twee eetlepels in een glas en giet het in je mond. Kantel uw hoofd terug als je uitademt, de mondwater gorgelen gedurende 20 tot 30 seconden. Het mondwater spugen. Voor het beste resultaat doe dit nadat u uw tanden heb geborsteld.

Contra-indicaties

Keelpijn door een verkoudheid of griep veroorzaakt niet zal worden geholpen door antiseptisch mondwater: het virus veroorzaakt de symptomen niet wordt gelokaliseerd. Strep en staph infecties in de keel zijn meestal ook resistente inspelen op een antiseptisch middel zo zwak als mondwater, zegt Kaiser Permanente. Aan de andere kant van het spectrum, "Preventie" Magazine's "The Doctor's Book of Home Remedies" waarschuwt zere keel veroorzaakt door schreeuwen of Post nasal drip kan worden verergerd door een gorgelen met mondwater. Er is geen bacteriën te doden, en de alcohol zal alleen maar verergeren de rauwe keel.

Waarschuwingen

Niet drinken uit de hals van de fles van uw mondwater of delen van een kopje, bij de behandeling van uw zere keel. Sommige bacteriën kunnen doorgeven aan de volgende persoon om het te gebruiken. Neem contact op met uw arts als de keelpijn langer dan een week of langer aanhoudt of als het wordt nog erger. Als u een neiging richting van keelontsteking hebt, zie uw arts vooraleer trying van andere te nemen maatregelen.


gerelateerde artikelen