Wat zijn de voordelen van vitamine C voor de sinussen?

August 6

Wat zijn de voordelen van vitamine C voor de sinussen?

Sinussen zijn holtes in de menselijke schedel. Ze zijn verbonden met de ruimte tussen de neusgaten en de nasale doorgang. Sinus infectie of sinusitis, is een ontsteking van de sinussen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, is sinusitis gecategoriseerd als acute of chronische. Acute sinusitis wordt vaak veroorzaakt door de verkoudheid. Sinusitis met symptomen gedurende meer dan acht weken staat bekend als chronische sinusitis. Hoewel onderzoek heeft bewezen geen uitsluitsel geven, kan vitamine C helpen sinussen via verschillende mechanismen.

Preventie

Aangezien acute sinusitis meestal door de verkoudheid veroorzaakt wordt, voorkomen van verkoudheid helpt voorkomen dat sinusitis. Volgens Health.nl (zie referentie 2), Dr. Neil Schachter, directeur van respiratoire zorg op New Yorks Mt. Sinai Medical Center, suggereert een conservatieve hoeveelheid vitamine C---500 mg per dag---bij de eerste tekenen van een verkoudheid. Hoewel de rol van vitamine C in de gewone verkoudheid voorkomen controversieel blijft, de gezondheid website verslagen, de Toon van sommige studies dat vitamine C is vooral handig voor mensen die onder extreme stress.

Antioxiderende eigenschappen

Vitamine C is een bekende antioxidant. Antioxidanten zijn moleculen natuurlijk gevonden in fruit, groenten en mineralen die vrije radicalen te elimineren. De vorm van de vrije radicalen in het lichaam als een atoom een elektrode verliest en onstabiel. Om te herstellen van stabiliteit, deze atomen elektronen uit andere normale moleculen in de cellen te grijpen en worden verondersteld te veel degeneratieve ziekten, waaronder kanker veroorzaken. Vrije radicalen kunnen ook schade aan uw immuun systeem, en dit kan bijdragen tot sinusitis en andere sinus problemen. Vitamine C vrije elektronen en dus beschermt de normale moleculen. De Amerikaanse regering zet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine C bij 60 milligram. Hoge doses vitamine C---kunnen meer dan 2 000 mg per dag---darm intolerantie, resulterend in diarree of nier problemen veroorzaken. De veiligste manier om het lichaam vitamine C is door het eten van natuurlijke voedingsmiddelen. Aardbeien, broccoli, bloemkool en kruisbes zijn uitstekende bronnen van vitamine C. De citrus vruchten zoals ananas en sinaasappels ook dienen als goede bronnen van vitamine C. citroenen of limonade en tomatensoep zijn ook rijk aan vitamine C.

Ademhalingswegen Help

Volgens onderzoek van Harri Hemila, gepubliceerd in het "International Journal voor vitamine en Nutrition Research," verlaagd vitamine C de duur en de ernst van de infecties van de luchtwegen in klinische studies. Wanneer de infecties van de luchtwegen zijn verminderd, sinus infecties hebben ook de neiging te worden verlaagd. Een andere studie, geleid door Jaromir Budzianowski, toonde aan dat bioflavonoïden aan vitamine C verkleinen de zwelling in de sinus membraan helpen kunnen, dus verlichten de symptomen van sinus congestie.


gerelateerde artikelen