Wat gebeurt er wanneer vrouwen onder 5% lichaamsvet neerzet?

July 20

Wat gebeurt er wanneer vrouwen onder 5% lichaamsvet neerzet?

Iedereen vereist een bepaalde hoeveelheid vet te houden van belangrijke lichaamsfuncties. Als gewicht variëren lichaam vet percentages sterk gebaseerd op leeftijd en geslacht, evenals fysieke conditie. De kale minimum hoeveelheid vet een vrouw moet blijven gezonde varieert tussen 8 en 18 procent, terwijl de gemiddelde lichaam vet percentages voor vrouwen zijn tussen 32 en 42 procent. Wanneer een vrouw lichaamsvet zakt tot onder de 5 procent, heeft ze verloor veel van de essentiële vetten nodig om te houden van haar leven. Ze kan verwachten dat haar lichaam met andere bronnen te voldoen aan de energiebehoeften van haar lichaam. Te weinig lichaamsvet kon anorexia gevolgen hebben en zijn potentieel dodelijk.

Functies van vet

Vet heeft vele doeleinden. Het fungeert als isolatie van het lichaam, zodat met te weinig lichaamsvet kan problemen geven uw lichaamstemperatuur te regelen. Vrouwen, vooral degenen die honger zelf laag lichaamsvet, gaan groeien zwarte haren over hun hele lichaam te bieden wat hitte. Vet biedt ook bescherming en kussen voor je organen, dus je hebt een grotere kans van hen gewond kunnen raken met te weinig lichaamsvet. Vet is ook een bron van opgeslagen energie en u zijn aangesloten op het vasthouden van het aantal. Wanneer uw opgeslagen koolhydraten zijn uitgeput, heeft je lichaam om te schakelen naar andere energiebronnen. Hoewel complexe interacties welke brandstof wordt gebruikt beslissen, kan uw lichaam draai aan eiwit en beginnen te "eten" je spieren te blijven aangedreven. Het kan ook onttrekken om uw skelet. Deze uitwisselingen veroorzaken een aantal fysieke gevolgen.

Menstruele en vruchtbaarheid kwesties

Een andere rol van vet is seksuele en reproductieve hormonen reguleren. Als u te weinig lichaamsvet hebt, zou u produceren te weinig oestrogeen en begint onregelmatige menstruatie ervaren. Ze kunnen zelfs helemaal stoppen. Problemen met menstrueren natuurlijk leiden tot problemen concipiëren--- en met gezonde baby's. Tijdens de zwangerschap groeien uw lichaam vet eisen ter ondersteuning van de ontwikkeling van uw baby. Niet houden van de minimale eis kan uw kind tot het ontwikkelen van insulinegebrek als hij groeit. U kan ook mislukken, en uw risico voor het feit dat een kind met aangeboren afwijkingen neemt toe.

Botbreuken

Met te weinig oestrogeen als gevolg van te weinig lichaamsvet kan leiden tot botbreuken, bot dunner en osteoporose. Dalingen in oestrogeenniveaus leiden tot een snelle verlies van bot mineraal dichtheid. Het verlies van oestrogeen veroorzaakt eigenlijk celdood in uw beenstructuren.

Dood

Vet in je lichaam helpt om controle ontsteking, bloedstolling en zelfs de hersenengezondheid van de. Bovendien, veel van uw organen hebben sommige structurele vet. Dit vet is onderdeel van het percentage van het essentiële vet die je lichaam nodig heeft om te blijven leven. Zonder voldoende, sommige organen kunnen stoppen naar behoren functioneert. Het risico op vroegtijdig overlijden begint te stijgen als je lichaamsvet onder een bepaald punt valt. Als voorbeeld is de Universiteit van Maryland Medical Center erop dat hart-en vaatziekten wijst de meest voorkomende doodsoorzaak bij mensen met ernstige anorexia. Hoewel goed geconditioneerde vrouwelijke atleten laag lichaamsvet wellicht en niet worden opzettelijk uithongeren zelf, zegt een Canadese professor geciteerd in "Scientific American" dat om een dergelijk laag niveau van lichaamsvet, ongezond eten gedrag---zelfs "wanordelijke eten gedrag"---meest waarschijnlijk optreden.


gerelateerde artikelen