Vitaminen voor zenuwuiteinden

September 27

Je lichaam bevat miljarden zenuwuiteinden. Sommige van deze zenuwuiteinden vormen synapsen--regio's gevonden tussen naburige zenuwcellen dat alle voor inter cellulaire communicatie, terwijl andere zenuwuiteinden externe stimuli detecteren, zoals druk en temperatuur. Gebreken in de zenuw eindigt functie kunnen leiden tot een verdeling van de mededeling van de zenuw of verlies van sensorische functie. Terwijl verschillende voedingsstoffen je zenuwstelsel ondersteunt, bevorderen specifieke vitaminen zenuw eindigt functie.

Vitamine B-6

Vitamine B-6 of pyridoxine, profiteert uw zenuwuiteinden. Deze vitamine helpt je zenuwstelsel voor de productie van neurotransmitters--de chemische stoffen die de zenuwuiteinden stimuleren. De productie en de juiste vrijgave van neurotransmitters activeert uw zenuwuiteinden, triggering van een zenuw impuls waarmee uw zenuwcellen met elkaar kunnen communiceren. Pyridoxine speelt een belangrijke rol bij het genereren van serotonine en noradrenaline, belangrijke zenuw eindigt seingeving moleculen die helpen reguleren uw humeur. De Food and Nutrition Raad, Institute of Medicine, National Academies beveelt een dagelijkse voldoende inname van 1,3 mg vitamine B-6 voor volwassen mannen en vrouwen, 19 tot 50 jaar oud, en 1,7 mg voor mannetjes leeftijden 51 tot en met 70 +. Ze suggereren een adequate inname van 1,5 mg vitamine B-6 allang volwassen vrouwtjes 51 tot en met 70 +.

Vitamine B-12

Vitamine B-12 tekort kan leiden tot schade aan de zenuwen en verslechtering van het ruggenmerg, volgens het Center for perifere neuropathie. Een vette verpakking, genaamd de myelineschede, behandelt en beschermt alle zenuwen, met inbegrip van de hersenzenuwen. De myelineschede kunnen ook zenuwen voor het verzenden van signalen naar elkaar. Vitamine B-12 tekort kan schade aan de myelineschede, blijvende neurologische schade veroorzaken en interfereren met de hersenfunctie. De FNB raadt een dagelijkse voldoende inname van 2,4 microgram vitamine B-12 voor mannetjes en vrouwtjes 14 tot en met 70 + jaar oud.

Vitamine C

Vitamine C in je lichaam helpt neurotransmitter productie. Neurotransmitters helpen je zenuwen met elkaar communiceren. Vitamine C helpt uw lichaam produceren acetylcholine, dopamine en noradrenaline: chemische stoffen die betrokken zijn bij het leren, geheugen, stemming verordening, assertiviteit en vertrouwen. Niet consumeren genoeg vitamine C kan interfereren met de productie van de neurotransmitter en zenuw eindigt functies in de weg staan. De FNB beveelt een dagelijkse voldoende inname van 90 mg vitamine C voor volwassen mannen, 19 tot en met 70 + jaar oud, en een voldoende inname van 75 milligram vitamine C voor volwassen vrouwtjes leeftijd 19 tot en met 70 +.

Choline

Choline vormt een ander belangrijk vitamine voor zenuw eindigt functie. Choline in uw dieet draagt bij aan acetylcholine vorming, die bijdraagt tot de zenuw eindigt functie. Daarnaast, choline draagt bij aan de gezondheid van de cel membranen die deel van uw zenuwuiteinden uitmaken. Falen om te consumeren voldoende choline kan belemmeren uw zenuwcellen vermogen te herstellen en bouwen van gezonde zenuwuiteinden, die op hun beurt van invloed kunnen zijn op uw zenuwuiteinden functie. De FNB raadt een dagelijkse voldoende inname van 550 mg choline voor volwassen mannen, 19 tot en met 70 + jaar oud. Ze suggereren een adequate inname van 425 milligram van choline voor volwassen vrouwtjes leeftijden 19 tot en met 70 +.


gerelateerde artikelen