Hoge bloeddruk & hartklachten bij vrouwen

July 11

Hartaanvallen, beroertes en congestief hartfalen waren eens beschouwd als "mannen ziekten." Maar net als bij mannen, hart-en vaatziekten beweert dat het leven van meer vrouwen dan elke andere ziekte. Hoewel vele factoren het risico van een vrouw voor hart-en vaatziekten verhogen kunnen, is hypertensie of hoge bloeddruk, één van de sterkste risicofactoren. Jongere vrouwen hebben minder kans op hoge bloeddruk dan mensen van dezelfde leeftijd, maar als vrouwen ouder worden, hun risico voor hypertensie verhoogt. Na 65-jarige leeftijd zijn vrouwen meer kans op hypertensie dan mannen.

Hypertensie en Heart Attack

Als uw bloeddruk consequent boven 140/90 mmHg is, zet het toegenomen stress op uw cardiovasculaire systeem. Als je hart harder werkt te duwen van bloed door de slagaders, dikker haar gespierde wand. Dit maakt het moeilijker voor uw kransslagaders voor bloed en zuurstof naar de binnenste lagen van je hart, het verhogen van uw risico op een hartaanval. 39% van alle hartaanvallen bij vrouwen een review mei 2012 in "Therapeutische vooruitgang in chronische ziekte" toegeschreven aan hypertensie.

Hypertensie en hartfalen

Een hart dat is gedwongen te werken te hard uiteindelijk groeit moe en verliest haar vermogen om de pomp, die tot hartfalen leidt. Om redenen die niet duidelijk, is hypertensie meer kans op hartfalen veroorzaken bij vrouwen dan bij mannen. En, zodra een vrouw hypertensieve hartfalen ontwikkelt, haar kans om te sterven binnen 5 jaar is bijna 70 procent. Maar je hart is niet het enige orgaan dat kan worden beschadigd door hypertensie. Veertig procent van de lijnen en bijna 30 procent van de nier falen gevallen zijn als gevolg van hoge bloeddruk.

Verslechterende Trend

Volgens een evaluatie van juni 2007 in "The New England Journal of Medicine" was het sterftecijfer toegeschreven aan coronaire hart-en vaatziekten onder vrouwen ongeveer 260 per 100.000 in 1980. Binnen drie decennia als gevolg van openbare voorlichtingscampagnes en betere behandelingen voor hart-en vaatziekten, had dat sterftecijfer weggesneden bijna 67 procent. Maar in de afgelopen jaren, de tendens naar het verminderde cardiovasculaire sterfte onder vrouwen heeft omgekeerd, grotendeels als gevolg van de stijgende prijzen van zwaarlijvigheid en hypertensie.

Veel vrouwen Undertreated

Hypertensie speelt een belangrijke rol bij hart-en vaatziekten, ongeacht of je man of vrouw, maar vrouwen hebben meer kans op sterven aan hypertensie-gerelateerde hart-en vaatziekten dan mannen. Ondanks dit verhoogde risico, is hypertensie vaak undertreated bij vrouwen. Slechts 1/3 van de vrouwen die worden behandeld voor hypertensie hebben eigenlijk hun bloeddruk onder controle. Als uw bloeddruk niet onder controle, dit bespreken met uw arts.

Bloeddruk Screening

Richtlijnen voor de screening van de bloeddruk zijn hetzelfde voor mannen en vrouwen. Als uw bloeddruk lager dan 120/80 mmHg is, moet u uw druk gecontroleerd door een medische professional ten minste om de 2 jaar. Als uw systolische bloeddruk--het hoogste nummer in uw meting--tussen 120 en 139, of als uw diastolische bloeddruk--het onderste getal in uw meting--tussen 80 en 89, moet uw bloeddruk ten minste eenmaal per jaar worden gecontroleerd. Als uw bloeddruk meer dan 140/90 mmHg is, betekent dit dat uw arts kan aanbevelen dat er veranderingen in levensstijl, zoals gewichtsverlies, een zoutarm dieet en lichaamsbeweging. Uw arts kan voorschrijven medicijnen te verlagen van uw bloeddruk.


gerelateerde artikelen