Slechte adem tijdens de zwangerschap

October 9

Slechte adem tijdens de zwangerschap

Zwangerschap is een tijd die u moet zorg goed voor uw gezondheid, met name mondelinge gezondheid. Volgens de American Dental Association (ADA) zwangere vrouwen die ernstige tandvleesontsteking hebben hoger risico voor pre termijn levering worden kunnen, die op zijn beurt verhoogt het risico van het hebben van een laag geboortegewicht baby. Vele veranderingen gebeuren met je lichaam tijdens de zwangerschap, met inbegrip van de verslechtering van de tandheelkundige gezondheid.

Hormonale Play

Wijzigingen in de niveaus van hormonen oestrogeen en progesteron tijdens de zwangerschap veroorzaken een toename in productie van plaque op je tanden. Aangezien plaque bacteriën die produceren van zwavel bevat, straalt het een slechte geur. Zwangerschap vaak voedsel het hunkeren naar oorzaken en constante snoepen, die aan de productie van plaque klopt, zegt Ada Cooper, D.D.S., ADA consument adviseur en een algemene tandarts in New York. Buitensporige plaque kan veroorzaken tandvleesontsteking (gingivitis), die kan leiden tot parodontale ziekten of infecties van diepere weefsels van kauwgom geur-emitting bacteriën produceren.

Uitdroging

Ontbreken van hydratatie, die gemeenschappelijk is als je zwanger bent, is een andere oorzaak van slechte adem. Je lichaam werkt harder ter ondersteuning van de groeiende foetus, waaronder extra hydratatie. Uitdroging veroorzaakt een droge mond en slechte adem. «««Mouthdoctor.com, volgens de wegspoelt speeksel geur-emitting zwavel-verbindingen samen met voedseldeeltjes en dode huid die bacteriën voeden op. Bacteriën doen niet fokken goed in een zuurstofrijke omgeving; speeksel is dus een efficiënte slechte adem-controller, zoals het is rijk aan zuurstof.

Ochtendmisselijkheid ziekte

Braken als gevolg van ochtendmisselijkheid, is een andere oorzaak van slechte adem bij zwangere vrouwen. Volgens de website Curesforbadbreath.com, de vieze geur van de maagzuren en gedeeltelijk verteerd voedsel dat wordt uitgewezen door uw mond neigen te blijven binnen waardoor je adem te stinken. In deze situatie is het beter dan het borstelen van uw tanden spoelen uw mond om zich te ontdoen van deeltjes. Maagzuur verzacht het tandglazuur en borstelen onmiddellijk kan verwijderen, waardoor je tanden gevoeliger voor tandbederf. Tandbederf is nog een andere reden voor slechte adem.

Spijsvertering Dilemma

Met een tragere spijsvertering wellicht hebt u een opeenhoping van gas in de maag tijdens de zwangerschap. Hoewel korte termijn, dit is een andere reden voor zuur ruikende adem terwijl oprispingen.

Huismiddeltjes

Omdat het nemen van antibiotica niet een goede optie is als het kan invloed hebben op de foetus, overwegen huismiddeltjes voor de behandeling van slechte adem dat uit mondelinge gezondheidsproblemen voortvloeit. Spoelen met zout water of vers citroensap of verdunde oplossing van waterstofperoxide en water te overwegen.

Bezoek arts

Idealiter moet je tandheelkundige controles om de zes maanden voordat u zwanger wordt. In het geval u niet voorafgaande tandheelkundige controles hebben en zwanger bent, neem een volledige mondeling examen tijdens de vroege stadia. In het geval dat u moet de tandheelkundige behandeling, is de beste tijd tussen 14 en 20 weken. Het Amerikaanse Department of Health and Human Services adviseert zwangere vrouwen om niet over te slaan alle tandheelkundige behandelingen, zoals het gevaar van de moeder en de baby's gezondheid.


gerelateerde artikelen