Methoden voor het disciplineren van kinderen

February 10

Methoden voor het disciplineren van kinderen

Structuur, spanking, tijd outs, verlies van privileges, positieve versterking en limieten instellen--de lijst van disciplinaire technieken voor kinderen is uitgebreid. Elk kind kan reageren verschillend op een techniek, en uw disciplinaire technieken moeten aanpassen aan de leeftijd en ontwikkelingsstadium van uw kind worden gewijzigd. Verlies van privileges betekent weinig tot een 2-jarige, terwijl een time-out in de hoek is het onwaarschijnlijk dat effectief zijn voor een tiener.

Accentueren van de positieve

De American Academy of Pediatrics zowel de Canadese pediatrische samenleving er rekening mee dat de eerste taak van een ouder is het ontwikkelen van een ondersteunende, liefdevolle relatie met haar kind. Kinderen hebben meer kans te willen u behagen door goed gedrag aan te tonen wanneer ze het gevoel geliefd en gewaardeerd. Wanneer een kind zich alleen goed vanwege angst of dwang gedraagt, is hij minder waarschijnlijk om te internaliseren van het gedrag. Ouders die strijdig zijn of mete uit straf dat kind voelt is oneerlijke of belastend zijn minder waarschijnlijk te verkrijgen van het gewenste effect, volgens de CPS. De AAP beveelt ook positieve versterking om het gewenste gedrag.

Spanking

Spanking is over het algemeen niet aanbevolen als een effectief middel van discipline, noch zijn andere fysieke straffen. De AAP zegt spanking leert van agressief gedrag en ineffectief wanneer vaak gebruikt. De website van de gezondheid van de kinderen merkt op dat pak slaag fysiek schadelijk kan zijn, en dat spanking is waarschijnlijker om kinderen hun ouders bang te maken. Kinderen die zijn afgedroogd zijn meer bezorgd over het vermijden van gepakt dan het verbeteren van hun gedrag. Daarnaast kan een kind die wanhopig op zoek naar aandacht handelen uit alleen maar om opgemerkt te worden, zelfs als de resultaten in een pak slaag wordt opgemerkt. De spanking wellicht een onbedoelde "beloning."

Discipline en leeftijd

Discipline moet aangepast zijn aan een kind leeftijd, schrijft kinderarts William Sears, maker van de website vragen Dr Sears. Een time-out van twee of drie minuten is effectief voor een peuter voor gedrag zoals raken of bijten. Sears merkt dat wanneer ouders zorgen voor structuur en een veilig milieu voor jongere kinderen, discipline minder een probleem wordt. Als u breekbare schatten van een peuter niveau laat, zal er voortdurend gevechten, aangezien er een peuter de natuur om zijn omgeving te verkennen. In plaats van trekken iets weg van hem, bijvoorbeeld, stelt Sears dat u het kind door hem iets hij kunt spelen met of omleiden van zijn aandacht afleiden. Afleiding en omleiding elimineren de kans op een woedeaanval.

Grenzen

Grenzen zijn de sleutel tot alle disciplinaire inspanningen, volgens Sears en de gezondheid van de kinderen. Het instellen van limieten is vaak over veiligheid. Bezit is van een klein kind hand als je de straat oversteken of over een parkeerplaats lopen, bijvoorbeeld niet facultatief dient te zijn. Oudere kinderen moeten grenzen zo goed. Tiener avondklok of regels over roken, alcohol en drugs zijn nodig om te helpen kinderen de grenzen van hun wereld begrijpen. Tegen de tijd dat een kind ongeveer 6 is, tijd outs zowel gevolgen zijn effectief, volgens de gezondheid van de kinderen, maar vanaf leeftijd 9 en up, gevolgen zijn effectiever. Communiceren gevolgen tevoren. Wanneer uw kind een limiet schendt, hij moet lijden het gevolg--samenhang is van cruciaal belang. Als met jongere kinderen, probeer te concentreren op de positieve punten, zoals het verdienen van extra privileges voor goed gedrag.


gerelateerde artikelen