Vinger pijn bij kinderen

May 1

Vinger pijn bij kinderen

Een kind kan ontwikkelen pijn in een vinger voor veel verschillende redenen. Praten van kinderen zal zitten kundig voor beschrijven van de specifieke kenmerken en de locatie van de pijn. Baby's en peuters mogen alleen worden kieskeurig kan, en identificeren van de bron van pijn sommige speurwerk. Gezamenlijke schade, irritatie van de spier, bot-en vaatziekten en huid vernietiging zijn gemeenschappelijke oorzaken van vinger pijn.

Trauma

Directe schade aan de vinger is de meest voorkomende oorzaak van vinger pijn bij kinderen. Meestal zal er tekenen van kneuzingen, een knip- of een schrapen die u helpen zal bij het detecteren van een blessure. Andere verwondingen kunnen subtieler zijn. Als een kind over pijn klaagt en schade kan niet ziet, moet u goed kijkt. Gebruik een vergrootglas om te zoeken naar splinters of vreemde voorwerpen zoals glas. Jongere kinderen kunnen hebben zelfs een stuk van haar gewikkeld rond een cijfer, de bloedtoevoer, bekend als een tourniquet haren afsnijden.

Spierpijn

Kinderen klagen meestal van een achy gevoel wanneer de spier de bron van de pijn is. Spierpijn kan zijn het resultaat van de schade, waardoor de spier kneuzingen of ontsteking van de spieren, met virale ziekte zoals griep gezien. De ligamenten die de spieren aan beenderen kunnen ook scheuren of gespannen, waardoor scherpe pijn.

Pijn in de gewrichten

De gewrichten zijn kraakbeen omzoomde ruimten waar de botten elkaar ontmoeten. Elke vinger heeft drie gewrichten; duimen hebben slechts twee. Irritatie van het einde van de botten, het kraakbeen of de vloeistof vult de ruimte tussen de botten veroorzaakt zowel pijn en verminderde waaier van motie. Beschadigde gewrichten kunnen kijken gezwollen of rood in vergelijking met gezonde ones. Niet snel adres gewrichtspijn kan leiden tot lange termijn verlies van functie.

Huid pijn

De huid is een van de gevoeligste organen voor pijn, receptoren voor het detecteren van pijn van druk, temperatuur of sharp sensaties hebben gespecialiseerd. Brandwonden, snijwonden, schraapt compressie zal leiden tot pijnreceptoren als het signaal van de hersenen en het kind pijn ervaart. Allermeest naar de tijd is de bron van de pijn van de huid duidelijk zichtbaar als bloeden, blauwe plekken of roodheid. Huid schade moet worden grondig gereinigd, echter, om te kijken voor extra schade aan onderliggende spieren en botten.

Zenuwpijn

Schade aan de zenuwen kan ook leiden tot vinger pijn. In 2009 publiceerde de "Journal of Emergency Medicine" het geval van een tienermeisje die de irritatie van de mediane zenuw ervaren, waardoor vinger gevoelloosheid, tintelingen en branden nadat ze videospelletjes overdreven speelde. Iedere herhaalde beweging van de pols of de hand kan leiden tot irritatie van de zenuw en vinger pijn. Zenuw letsel kan ook worden veroorzaakt door vitamine tekorten of genetische ziekten, hoewel deze zenuw problemen meestal symptomen in de voeten en benen zo goed veroorzaken.


gerelateerde artikelen