De beste voeding voor perimenopauze

April 11

De beste voeding voor perimenopauze

Perimenopauze verwijst naar de tijd van voor de menopauze--doorgaans twee tot en met 10 jaar voordat de menopauze optreedt--wanneer de eierstokken start om de productie van hormonen. Symptomen zijn opvliegers, vaginale droogheid, onregelmatige bloedingen, de winst en stemmingsstoornissen schommelingen gewicht. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen omgekeerde voedingstekorten en behandelen van symptomen geassocieerd met de perimenopauze.

De kracht van peulvruchten

Peulvruchten zoals bonen en linzen helpen bestrijden van de vele symptomen van de perimenopauze. De eiwitten en vezels in peulvruchten helpt houden je bloedsuikerspiegel stabiel en kunnen helpen bij het minimaliseren van de stemmingswisselingen die gemeenschappelijk met de perimenopauze zijn. Peulvruchten zijn ook vol van B-vitaminen, die bij het beheer van de productie van oestrogeen, een hormoon helpen kunnen, vaak gebruikt voor het verlichten van symptomen van de menopauze en de perimenopauze zoals opvliegers en vaginale droogheid. Peulvruchten zijn ook laag in calorieën. U kunt beter een gezond gewicht te onderhouden omdat uw stofwisseling tijdens de perimenopauze vertraagt eten voedsel laag in calorieën. Voor de beste resultaten, diëtist Kate Geagan beveelt ten minste 1 kopje peulvruchten eten elke dag. Bijvoorbeeld, linzen toevoegen aan uw favoriete soep of een pot van drie-bonen chili maken.

Super soja

Sojaproducten zoals Sojanoten en tofu kunnen helpen verminderen of voorkomen van perimenopauze symptomen, zoals opvliegers en verlies van bot. Een studie gepubliceerd in 2002 in "Verloskunde & Gynaecologie" bleek ook dat soja kan helpen verminderen uw risico voor hart-en vaatziekten. Voor optimale resultaten, de Universiteit van Wisconsin ziekenhuizen en klinieken beveelt ten minste 50 mg soja voedsel--dat ongeveer een of twee porties--drie keer per week is te eten. Bijvoorbeeld, edamame Gooi op uw salade of een portie voor tofu toevoegen aan uw roerbak.

Voedzame noten

Noten zijn vol met vitaminen en mineralen die kunnen helpen verlichten de symptomen van de perimenopauze. Amandelen bevatten bijvoorbeeld magnesium en calcium, die helpen kan versterken van uw botten en voorkomen dat het botverlies die vaak tijdens de perimenopauze en menopauze optreedt. Amandelen zijn ook rijk aan vitamine E, die helpt uw bloedvaten soepel te houden en kan helpen voorkomen hart-en vaatziekten. Noten zoals cashewnoten ook hoog in zink, een mineraal dat gemak perimenopauze symptomen helpen zijn kan door het balanceren uw vrouwelijke hormonen. Arts voeding specialist Dr. Melina Jampolis suggereert het streven naar 1/4 kop van noten per dag. Bovenaan uw yoghurt met noten of noten toevoegen aan uw favoriete smoothie.

Geweldige Omega-3 vetzuren

Stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, angst en depressie zijn ook gemeenschappelijke symptomen van de perimenopauze. Volgens een studie gepubliceerd in "The American Journal of Psychiatry" in 2006, kunnen voedingsmiddelen rijk aan omega-3 vetzuren helpen verbeteren van uw stemming en lagere depressie. Als u wilt profiteren van de meeste voordelen, Geagan beveelt ten minste twee porties vette vis per week eten. U kunt een motregen van koudgeperste lijnzaadolie ook toevoegen aan je havermout ontbijt voor een boost van omega-3 vetzuren.


gerelateerde artikelen